„La Gomera”, cel de-al cincilea lungmetraj regizat de Corneliu Porumboiu, va avea premiera nord-americana in sectiunea „Masters” a celei de-a 44-a editii a Toronto International Film Festival, care va avea loc intre 5 si 15 septembrie.

Filmul va fi proiectat pe 5 septembrie, in prezenta regizorului Corneliu Porumboiu, la Scotiabank Theatre, unde va rula si pe 6 septembrie.

Festivalul este unul necompetitiv, insa productiile primesc recunoasterea publicului si criticilor. Vor fi acordate, intre altele, marele premiu (pentru lungmetraj) si trofeul Federatiei Internationale a Criticilor de Film (FIPRESCI).

„La Gomera” se numara si intre „cele mai captivante 29 de noi lungmetraje noi” selectate in New York Film Festival, alaturi de pelicule semnate de Martin Scorsese, Pedro Almodóvar, Edward Norton, Arnaud Desplechin si Agnès Varda. La cea de-a 57-a editie a NYFF, Corneliu Porumboiu va fi prezent pe 6 si 7 octombrie, la Alice Tully Hall, respectiv Walter Reade Theater, pentru a raspunde intrebarilor publicului dupa proiectiile filmului.

Lungmetrajul va fi prezentat si la BFI London Film Festival, care va avea loc intre 2 si 13 octombrie. Aici, „La Gomera” a fost inclus in sectiunea „Films in Thrill”. El va beneficia de doua proiectii, pe 9 si 10 octombrie, la Curzon Mayfair Cinema, respectiv BFI Southbank.

„La Gomera”, care a avut premiera mondiala in competitia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, este propunerea Romaniei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj international” a Premiilor Oscar 2020.

Filmul ii are in distributie pe Vlad Ivanov, Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazar, Sabin Tambrea, Julieta Szönyi, George Pistereanu, István Teglas, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto si Antonio Buíl.

Vlad Ivanov este Cristi, un politist roman corupt implicat intr-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge in insula La Gomera (Spania) pentru a invata „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat il va ajuta sa-l elibereze pe Zsolt (Tambrea), un traficant aflat in arest la Bucuresti si singurul din banda care stie unde sunt ascunsi banii.

Citeste si:
Daniel Pavel, declarații uluitoare despre Survivor România: „E regie”
Daniel Pavel, declarații...

„La Gomera” va avea premiera in cinematografele romanesti pe 13 septembrie 2019, fiind distribuit de Ro Image si 42 KM FILM.

Agentul international de vanzari este MK2 Films. Lungmetrajul a fost vandut spre distributie in 27 de teritorii, intre care America de Nord, China, India, America de Sud, Africa de Nord si Centrala, Marea Britanie, Franta si Spania.

Potricit unui comunicat remis 9am, filmul este scris si regizat de Corneliu Porumboiu, iar imaginea este semnata de Tudor Mircea. Scenografia a fost realizata de Simona Paduretu, designer de costume a fost Dana Paparuz, iar Arantxa Etcheverria Porumboiu a fost responsabila cu directia artistica.

„La Gomera” este o productie 42 KM FILM in coproductie cu Les Films du Worso (Franta) si Komplizen Film (Germania). Lungmetrajul a fost realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si Eurimages, Arte France Cinéma, Film i Väst, Filmgate Films (Suedia) si Studioul de Creatie Cinematografica al Ministerului Culturii, in asociere cu MK2 Films, Arte France si WDR. Producatori sunt Marcela Mindru (Ursu) si Patricia Poienaru. Coproducatori sunt Sylvie Pialat, Benoit Quainon, Janine Jackowski, Jonas Dornbach si Maren Ade, alaturi de Sean Wheelan, Anthony Muir si Peter Possne.

Citeste si:
SURSE: Corneliu Porumboiu și producătorul de film Ada Solomon, puși...
SURSE: Corneliu Porumboiu și...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.