Actrita Geena Davis a povestit ca in cariera sa nu a fost ferita de incercarile unor oameni influenti, cu putere, de a profita de ea, transmite duminica DPA.

Vedeta din "Thelma & Louise", devenita militanta pentru egalitatea de gen, a povestit recent pentru US Today ca la inceputul carierei sale, un regizor i-a facut avansuri in timpul unei auditii pentru un rol.

"Dadeam auditie pentru un rol, iar intr-o scena personajul meu trebuia sa stea in poala unui barbat. Regizorul mi-a spus sa interpretez acea scena cu el. Era o scena sexi. Nu am vrut sa o fac si m-am simtit foarte stanjenita, dar nu am putut sa-l refuz", a povestit ea.

Actrita, care a infiintat Institutul Geena Davis pentru Gen in Media, a precizat ca astfel de gesturi sunt probabil receptate diferit acum, in perioada unor miscari impotriva abuzurilor sexuale precum #MeToo sau Time's Up', scris Agerpres.

"(In prezent) sper ca femeile nu mai trebuie sa treaca prin asa ceva. A devenit un lucru obisnuit sa nu te intalnesti singura cu un barbat intr-o camera de hotel (pentru a discuta un rol) insa astfel de lucruri s-au intamplat de nenumarate ori in trecut", a mai sustinut ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.