Procurorii din Massachusetts au renuntat miercuri la acuzatiile penale formulate impotriva actorului Kevin Spacey, inculpat pentru agresiune sexuala impotriva unui barbat de 18 ani, incident petrecut in 2016 la un bar din Nantucket, dupa ce victima prezumtiva a refuzat sa depuna marturie, informeaza Reuters.

Procurorii spun ca au luat decizia de a renunta la acuzatiile de atentat la pudoare si agresiune sexuala formulate impotriva actorului dupa ce victima a invocat dreptul sau garantat de Constitutia Statelor Unite de a nu depune marturii care sa-l autoincrimineze.

Avocatii lui Spacey (59 de ani) l-au acuzat pe barbat ca ar fi sters SMS-uri care ar fi reprezentat dovezi in apararea actorului. Tanarul a invocat al Cincilea Amendament in timpul unei audieri desfasurate la inceputul acestei luni care a avut drept obiect telefonul mobil disparut al acestuia, scrie Agerpres.

Spacey, laureat a doua premii Oscar, inclusiv la categoria cel mai bun actor in rol principal, in 2000, pentru rolul din pelicula ''American Beauty'', a pledat nevinovat la acuzatiile formulate impotriva sa. Avocatii actorului au calificat invinuirile ca ''evident false''.

Potrivit lui Mitchell Garabedian, avocatul acuzatorului, clientul sau ''a dat dovada de un imens curaj in circumstante dificile''.

Demararea procedurilor judiciare impotriva actorului anul trecut a reprezentat una dintre putinele actiuni penale initiate in urma campaniei #MeToo, care a incurajat victimele agresiunilor sexuale sa dezvaluie public astfel de incidente petrecute in industria de divertisment, lumea afacerilor sau politica.

Spacey s-a aflat pentru prima data in mijlocul controverselor in octombrie 2017, cand actorul Anthony Rapp l-a acuzat ca ar fi incercat sa-l seduca in 1986, pe cand Rapp avea 14 ani. Spacey si-a cerut scuze pentru comportamentul inadecvat fata de Rapp.

In urma acestor acuzatii, Netflix a renuntat la colaborarea cu actorul pentru serialul ''House of Cards'', iar scenele in care apare Spacey au fost eliminate din pelicula ''All the Money in the World''.

Citeste si:
Ilinca Vandici, despre marea finală „Bravo, ai stil!”. Producătorii...
Ilinca Vandici, despre marea...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.