Aparent tigrul s-ar fi salvat din parcul national Kaziranga al statului indian Assam, dupa ce acesta a fost inundat. A fost gasit dupa cateva zile in apropiere, stand relaxat intr-un pat din casa unui satean din apropierea rezervatiei.

Fotografiile cu tigrul bengalez care se relaxeaza stand in pat s-au viralizat tin scurt timp pe Twitter. Utilizatorii platformei sociale au remarcat, insa, ca tigrul parea obosit si infometat.

Animalul a fost descoperit de vecinii proprietarului. Asta dupa ce au auzit zgomote puternice in casa care era goala. Dupa ce autoritatile au fost alertate, la fata locului a fost chemat un veterinar care a tranchilizat tigrul. Acesta urmeaza sa fie eliberat in salbaticie, a informat Wildlife Trust India, cei care au si distribuit imaginile.

Tigrul este adult si cantareste peste 90 de kilograme. Dupa ce 95% din rezervatia unde statea a fost inundata, animalul a incercat sa se refugieze catre o zona uscata, cel mai probabil ajungand asa in respectiva casa, noteaza NDTV.

Statul indian Assam a fost serios afectat de inundatii, lasand multe persoane fara case si izoland sau distrugand complet alte zone. Oficialii au spus ca parcul national de unde tigrul a scapat a pierdut intr-o singura saptamana 30 de animale salbatice, aceea fiind casa inclusiv pentru un rinocer alb, o specie aflata pe cale de disparitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.