LifeStar 6 Iunie 2019 16:34
"Chernobyl", o productie a postului HBO care relateaza povestea celui mai grav dezastru nuclear din istorie, a urcat pe primul loc in topul IMDb al celor mai bine cotate show-uri TV din toate timpurile, la doar cateva zile dupa difuzarea ultimului episod din acest serial in format limitat, informeaza variety.com.

Marti, "Chernobyl" avea un scor mediu de 9,7 (din 10) obtinut de la 140.000 de utilizatori ai site-ului IMDb, detinut de grupul Amazon. Acest serial in format limitat a avut cinci episoade, iar ultimul dintre ele a fost difuzat de HBO duminica, 3 iunie. Scorul mediu de 9,7 este valabil si joi, la ora transmiterii acestor informatii.

Gratie acestor reactii pozitive ale internautilor, "Chernobyl", o productie apreciata si de criticii de specialitate, a depasit serialele "Breaking Bad" (scor 9,5 - produs de AMC), "Planet Earth II" (scor 9,5 - produs de BBC), "Band of Brothers" (scor 9,5 - produs de HBO), programul original "Planet Earth" (9,4 - BBC), "Game of Thrones" (9,3 - HBO) si "The Wire" (9,3 - HBO), potrivit sectiunii celor mai bine cotate show-uri TV de pe IMDb.

Site-ul Rotten Tomatoes, detinut de compania Fandango, nu a furnizat deocamdata nicio nota la categoria Scorul Publicului pentru "Chernobyl".

Caroline Framke, critic de film al revistei Variety, a scris o recenzie a acestui serial TV in care a facut urmatoarea afirmatie: "In loc sa foloseasca o explozie de intorsaturi de situatii socante, scenaristul Craig Mazin si regizorul Johan Renck au construit o stare de neliniste care creste constant, permitand dimensiunii acelei atrocitati sa se scufunde in mintile telespectatorilor cu o forta gravitationala corespunzator de infioratoare".

"Chernobyl" dramatizeaza povestea uriasei explozii petrecute pe 26 aprilie 1986 la centrala nucleara din orasul ucrainean Cernobil, in urma caruia un nor de material radioactiv s-a deplasat deasupra Belarusului, Rusiei, Ucrainei, dar si in tarile scandinave si pana in vestul Europei. Acest serial in format limitat a fost filmat la fata locului in Ucraina si, partial, intr-o fosta centrala nucleara din Lituania.

Citeste si:
Vladimir Kliciko avertizează asupra unei catastrofe mai mari decât...
Vladimir Kliciko avertizează...

"Chernobyl" este creat, scris si produs de Craig Mazin si regizat de Johan Renck.

Productia TV ii are in rolurile principale pe Jared Harris - in rolul Valery Legasov, un cunoscut expert sovietic in fizica nucleara; Stellan Skarsgard - in rolul viceprim-ministrului sovietic Boris Scerbina, trimis de Kremlin pentru a conduce comisia guvernamentala la Cernobil, dupa accidentul nuclear; si Emily Watson - interpreta Ulanei Homiuk, o experta sovietica in fizica nucleara care doreste sa descifreze misterul fenomenului care a produs explozia de la Cernobil, scrie Agerpres.

HBO Home Entertainment va lansa pe 24 iunie "Chernobyl" in format digital, care va contine un continut insotitor, creat sub forma unui bonus pentru spectatorii online: "Pivotal Moment - The Trial", in care scena procesului, considerata punctul culminant al serialului, este discutata pe larg in cadrul unor interviuri cu regizorul Johan Renck, scenaristul Craig Mazin si actorii Emily Watson si Jared Harris.

Citeste si:
Cum s-a schimbat viața lui George Mihăiță, după ce a apărut în...
Cum s-a schimbat viața lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.