LifeStar 22 Mai 2019 11:21
Scriitorul american George R.R. Martin a lasat sa se inteleaga faptul ca ar putea alege in ultimele volume din saga sa un final diferit de cel al seriei de televiziune ''Game of Thrones'', relateaza marti AFP.

Dupa ce a lansat, intre anii 1996 si 2011, cinci volume din seria literara ''A Song of Ice and Fire'', pe care este bazata productia de televiziune ''Game of Thrones'', scriitorul a cedat.

Al saselea volum, ''The Winds of Winter'', se afla inca in curs de scriere, dupa cum a povestit autorul intr-un mesaj publicat luni seara pe blogul personal in care a dat asigurari ca va urma si al saptelea volum, ''A Dream of Spring''.

In lipsa materialului literar, scenaristii seriei ''Game of Thrones'' au fost nevoiti sa se descurce singuri, ghidati totusi de George R.R. Martin.

"Cum se va incheia? Va avea acelasi sfarsit ca serialul? Va fi diferit? Ei bine... da. Si nu'', a scris autorul care traieste in Santa Fe, New Mexico.

"Cartea sau seria, care va fi avea finalul 'adevarat'? Este o intrebare prosteasca. Cati copii a avut Scarlett O'Hara?, a intrebat el facand referire la ''Pe aripile vantului'', a carui eroina are mai multi copii in roman, insa doar unul in film. ''Niciunul in viata reala - ea a fost un personaj fictiv, ea nu a existat. Serialul este serial, cartile sunt carti; doua relatari diferite ale aceleiasi povesti'', a adaugat Martin.

''Proza si televiziunea au atuuri diferite, puncte slabe diferite si cerinte diferite. David (Benioff), Dan (Weiss), Bryan (Cogman) si HBO incearca sa realizeze cea mai buna serie de televiziune pe care o pot realiza. Iar aici eu incerc sa scriu cele mai bune romane pe care le pot scrie. Si da, din ce in ce mai mult ele difera. Doua drumuri care se despart in adancul padurilor, cred... insa fiecare dintre noi inca se asteapta ca in final sa se ajunga in acelasi loc'', a adaugat autorul.

Finalul seriei TV a suscitat frustrarea a sute de mii de fani ai ''Game of Thrones'', care le reproseaza scenaristilor ca ultimele episoade au fost ''facute de mantuiala'', scrie Agerpres.

Suparati, fani din lumea intreaga au cerut o noua versiune: o petitie lansata pe site-ul Change.org primise pana marti aproape 1,4 milioane de semnaturi.

Pe blogul sau, George R.R. Martin a indicat ca in prezent colaboreaza cu HBO, postul care a difuzat "Game of Thrones", pentru cinci serii noi.

Citeste si:
Rică Răducanu, impresionat de Oana Lis. Nu credea că va rămâne...
Rică Răducanu, impresionat de...

De asemenea, autorul lucreaza la doua proiecte cu platforma Hulu precum si la o serie a canalului History, noteaza AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.