LifeStar 13 Mai 2019 10:43
Actrita americana Peggy Lipton, care a jucat rolul Normei Jennings in serialul ''Twin Peaks'', a murit de cancer la varsta de 72 de ani, au anuntat duminica fiicele ei intr-un comunicat, relateaza AFP.

"Suntem profund afectate de moartea mamei noastre iubite, in urma unui cancer", au declarat Kidada si Rashida Jones, cele doua fete pe care Peggy Lipton le-a avut in timpul casniciei cu producatorul Quincy Jones.

Actrita a devenit cunoscuta la inceputul anilor 1960 pentru rolul din seria "Mod Squad". Serialul politist produs de Aaron Spelling a fost difuzat intre septembrie 1968 si martie 1973 in SUA si incepand din 1971 in Franta, scrie Agerpres.

Datorita acestui rol, Peggy Lipton a fost nominalizata de patru ori la premiile Emmy si a castigat un Glob de Aur.

Dupa o pauza in care si-a crescut fetele, ea a revenit in televiziune in serialul "Twin Peaks", creat de David Lynch si Mark Frost, cu actorul Kyle MacLachlan in rolul principal. Ea a reluat rolul Norma Jennings, proprietara a "Double R Diner", in cel de-al treilea sezon difuzat in 2017.

Nascuta la New York pe 30 august 1946, Peggy Lipton si-a inceput cariera ca manechin in adolescenta si, incepand de la varsta de 19 ani, ea a obtinut roluri mici in seriale precum "Ce vraji a mai facut nevasta mea".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.