LifeStar 7 Mai 2019 14:40
Presedintele Klaus Iohannis ofera cateva explicatii in legatura cu motivele pentru care sefa Executivului, Viorica Dancila, nu a fost invitata la Summitul de la Sibiu.

"Fiecare stat are un singur reprezentant, iar arhitectura constitutionala a Romaniei este de asa natura ca reprezentantul Romaniei in Consiliul European este presedintele tarii, in cazul acesta eu. La Sibiu vor fi intalniri numai in format de Consiliul European, nu este prevazuta nicio manifestare in alt format. Noi facem invitatii pentru Consiliul European doar presedintelui Parlamentului European, care vine in deschiderea Consiliului European si face o prezentare, atat. Este cutuma la Consiliul European.

Aceste invitatii le face presedintele Consiliului European, care este domnul Tusk, in consecinta toata discutia este una putin artificiala si izvorata din faptul ca nu se cunoaste prea bine arhitectura constitutionala a Romaniei. Nu este nicio rea-vointa, nicio rea-credinta, pur si simplu aici este locul presedintelui in Consiliul European si noi ne intalnim aici ca sa lucram si sa lucram la un lucru foarte important: la agenda strategica pentru urmatorul mandat al institutiilor europene", a explicat seful statului, citat de stiripesurse.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.