Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, ca alocatiile pentru copii vor fi crescute si a adaugat ca, in ceea ce priveste plafoanele bugetare, asteapta motivarea CCR.
Intrebat cum comenteaza faptul ca CCR a admis sesizarea presedintelui asupra Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019, Dragnea a spus: "Alocatiile vor fi crescute. In momentul in care Klaus Iohannis va promulga legea bugetului, Guvernul va adopta imediat o ordonanta de urgenta care sa mareasca alocatiile copiilor. Deocamdata nu avem motivarea Curtii. Cum apare motivarea Curtii - eu nu am criticat niciodata si nu voi critica deciziile CCR si nici nu voi pune presiune sa iasa mai repede - imediat ce va iesi motivarea Curtii in ceea ce priveste legea privind plafonarea (...) o vom adopta in procedura de urgenta asteptand ulterior sa vedem ce face Klaus Iohannis cu bugetul, ca s-ar putea sa-l retrimita in Parlament. Poate e suparat de anumite capitole. Suntem pregatiti sa adoptam rapid, in cele mai scurte termene prevazute de regulament si de Constitutie".

CCR a respins sesizarea lui Klaus Iohannis privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind ca actul normativ este constitutional, scrie Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.