Stanley Donen, regizorul unor filme clasice precum ''Singin'in the Rain'' si ''Charade", a murit la varsta de 94 ani, a informat sambata Chicago Tribune, conform EFE.

Ziarul a precizat ca decesul lui Donen a fost confirmat de unul dintre fiii sai, scrie Agerpres.

Donen, care a fost si coregraf, a regizat "Singin 'in the Rain', lansat in 1952, cu Gene Kelly in rolul principal.

El a semnat, de asemenea, regia altor musicaluri legendare, precum ''Seven Brides for Seven Brothers'' (1954) si ''Funny Face'' (1957), cu Fred Astaire si Audrey Hepburn.

In 1960, s-a mutat in Marea Britanie, unde a realizat doua dintre cele mai populare titluri ale sale, ambele avand-o ca protagonista pe Audrey Hepburn: ''Charade'' (1963) si ''Two for the Road'' (1967).

In ciuda faptului ca a regizat filme care sunt considerate referinte in istoria filmului, nu a fost niciodata nominalizat pentru Oscar, premiu pe care l-a primit cu titlu onorific in 1998 pentru "o opera marcata de har, eleganta, spirit si inovatie vizuala".

Nascut in Carolina de Sud (SUA) in 1924, Donen a inceput sa danseze cand avea doar 10 ani dupa ce l-a vazut Fred Astaire in filme.

"L-am vazut pe Fred Astaire in 'Flying Down to Rio' cand aveam 9 ani si mi-a schimbat viata. Mi se parea ca este pur si simplu minunat, si viata mea nu era minunata. Bucuria de a dansa muzica", a spus el intr-un interviu pentru Vanity Fair in 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.