Un popular cantaret de folk din Nepal a fost nevoit sa scoata de pe YouTube un cantec satiric la adresa coruptiei din tara, dupa ce o aripa de tineret a Partidului Comunist, aflat la guvernare, l-ar fi amenintat, au indicat mass-media locale, citate de DPA luni.

Pashupati Sharma a lansat videoclipul piesei sale "Lutna Sake Lut, Nepal Mai Chha Chhut" in weekend, bucurandu-se imediat de aprecierea nepalezilor nemultumiti de coruptia larg raspandita din aceasta tara.

In versurile care deschid melodia, Pashupati Sharma canta "Fura tot ce poti, asta este permis doar in Nepal".

Sharma a marturisit ca a fost nevoit sa scoata videoclipul de pe YouTube, dupa ce a primit telefoane de amenintare din partea Federatiei Tinerilor din Nepal, una dintre aripile studentesti ale Partidului Comunist, aflat la putere in aceasta tara, scrie Agerpres.

"Au obiectat la anumite cuvinte ale cantecului. Asa ca l-am scos [n.r. de pe YouTube]. Il voi incarca dupa revizuire",
a declarat luni artistul unui post de radio local.

Incidentul a atras proteste din partea celor care il considera un atac la adresa libertatii de exprimare si a drepturilor artistilor.

Actualul guvern comunist a fost acuzat de restrangerea libertatii de exprimare si cresterea supravegherii utilizatorilor de social media.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.