Un rapper din Atlanta a fost arestat duminica de oficialii din cadrul U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE) pe motiv ca artistul, originar din Marea Britanie, nu mai are viza valabila pentru Statele Unite, informeaza BBC si AFP.

Este vorba despre rapperul 21 Savage de 26 de ani, pe numele sau real Shayaa Bin Abraham-Joseph, a venit in SUA in iulie 2005 la varsta de 12 ani si nu a mai plecat atunci, desi viza sa a expirat un an mai tarziu, au explicat oficialii.

Un purtator de cuvant al U.S. Immigration and Customs Enforcement a declarat ca rapperul a fost retinut in vederea deportarii.

In interviurile sale, 21 Savage a vorbit de mai multe ori despre copilaria petrecuta in Atlanta, astfel ca nimeni nu a banuit nimic.

In unul dintre interviuri, acordat revistei Fader in 2016, muzicianul a povestit ca a vazut pentru prima data o arma la varsta de opt ani - fara a specifica locul in care a avut loc acest eveniment, scrie Agerpres.

Totodata, rapperul a declarat in cadrul unui interviu ca a fost dat afara dintr-o scoala din Atlanta cand avea 12 sau 13 ani pentru ca a adus o arma in clasa.

"Intreaga sa personalitate publica este falsa", a declarat purtatorul de cuvant al ICE, citat de CNN.

Retinerea lui 21 Savage are loc intr-un moment in care rapperul se afla la varful carierei sale. Artistul a semnat pana acum doua albume, descriind viata dura cu care s-a confruntat crescand in Atlanta, marcata de droguri si de arme - dintre care ultimul "I am > I was" - lansat in luna decembrie a anului trecut - a ajuns pe primul loc in topul Billboard 200.

In Atlanta, centrul hip-hopului din SUA, rapperul este cunoscut pentru donatiile sale frecvente pentru cauze caritabile, dar si pentru implicarea in educatia financiara a copiilor provenind din medii defavorizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.