O inregistrare video publicata pe Instagram de Carey Hart, sotul cantaretei americane Pink, in care fiica in varsta de sapte ani a cuplului poate fi vazuta in timp ce trage cu o pusca, a generat controverse puternice in mediul online, informeaza bbc.com.

In mesajul care insoteste inregistrarea distribuita pe contul lui de Instagram, urmarit de peste 913.000 de persoane, Carey Hart, fost pilot profesionist de motocross, a dezvaluit ca fiica lui "a devenit destul de buna" la acest capitol, dupa ce el a "inceput sa o invete sa traga cu pusca" la varsta de trei ani.

Clipul are deja peste 300.000 de vizualizari si 5.000 de comentarii - in care unii dintre internauti il lauda pe Carey Hart, iar altii au pus sub semnul intrebarii decizia lui de a ii permite fiicei sale sa foloseasca o arma de foc.

"Imi educ copiii pentru ca ei sa posede cunostinte despre armele de foc, sa stie sa le manuiasca, sa traga cu ele, sa le depoziteze si sa evite situatiile in care armele ar putea sa ajunga in maini neinstruite", a scris Carey Hart in acel mesaj online.


Desi Carey Hart a recunoscut ca acea inregistrare era controversata si a spus ca a "zgandarit ursul care zace in 'Politia familiei'", nu a fost nevoie sa treaca prea mult timp inainte ca dezbaterile sa apara in comentariile de pe Instagram.

Un utilizator a scris: "Nu exista absolut niciun motiv pentru ca un copil de trei ani sa aiba nevoie sa traga cu arma. Este vorba doar despre doctrina toxica din cultura americana potrivit careia armele de foc sunt, cumva, 'cool' si ar reprezenta 'un hobby'".

"Asta este parerea ta. Nu ii critic niciodata pe oamenii care isi exprima parerile. Imi plac dezbaterile si lamurirea unor aspecte legate de subiecte sensibile precum acesta. Insa atunci cand tu nu respecti tara mea sau 'cultura' mea, simt ca am tot dreptul sa devin neplacut", i-a raspuns Carey Hart.

Citeste si:
Restaurantele s-ar putea reînchide. Controverse din cauza numărului...
Restaurantele s-ar putea...

Alti utilizatori de Instagram i-au luat apararea fostului pilot vedeta din circuitul american de motocross. "Eu sunt ajutor de serif si vreau sa iti multumesc pentru faptul ca faci asta. Avem nevoie de mai multi parinti ca tine", a scris unul dintre admiratorii sai.

Intr-un alt comentariu, Carey Hart a facut trimitere la cel de-al doilea amendament din Constitutia americana - dreptul de a detine arme de foc, scrie Agerpres.

Chestiunea reprezinta subiectul unor dezbateri aprinse care au loc de multa vreme in Statele Unite, iar mai multe personalitati au solicitat public implementarea unui control mai strict in privinta armelor de foc, adeseori dupa impuscaturi in masa care au facut victime in randul populatiei civile.

Exista insa multe persoane care vor sa isi protejeze dreptul de a detine arme de foc. Cea mai influenta organizatie din acest punct de vedere este National Rifle Association (NRA), care militeaza activ si face un lobby consistent impotriva tuturor formelor de control ce ar putea fi implementate in cazul armelor de foc.

Citeste si:
Pink doneaza 500.000 de dolari serviciilor de pompieri din Australia
Cantareata americana Pink...

Cantareata americana Pink s-a casatorit in 2006 cu pilotul de motocross Carey Hart, cu care are doi copii - o fiica, Willow Sage, nascuta in iunie 2011, si un fiu, Jameson Moon, nascut in decembrie 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.