"S-a stins acasa la ora 03:00 dimineata, iar sotia sa, actrita Macha Méril, i-a fost alaturi", conform declaratiei unui reprezentant de presa al compozitorului.

In cariera sa de renume, de peste 50 de ani, compozitorul francez a colaborat cu nume mari ale muzicii si cinematografiei, de la Ray Charles la Orson Welles, de la Jean Cocteau la Frank Sinatra, Charles Trenet si Edith Piaf.

"La fel ca anumiti zei hindusi, Michel este o fiinta capabila sa ia mai multe forme. Nicio disciplina muzicala nu-i poate rezista", scria compozitorul Stéphane Lerouge in prefata autobiografiei lui Michel Legrand, publicata in 2003.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Michel Legrand a inceput sa compuna muzica de film in anii '60 odata cu zorii "Noului val" al cinematografiei franceze si a colaborat cu Agnes Varda, Jean-Luc Godard si cu Jacques Demy, scrie Agerpres.

In plina glorie, el a decis sa se stabileasca in SUA in 1966. "A fost un adevarat risc sa parasesc Franta si sa merg la Hollywood fara sa am vreun angajament clar", scrie el in autobiografia sa in care califica acest pas drept un joc la ruleta ruseasca.

Michel Legrand a castigat trei premii Oscar, pentru cantecul "Les moulins de mon coeur", de pe coloana sonora a filmului "The Thomas Crown Affair" (1969) si pentru "Summer of '42" (1972) si "Yentl" (1984).