Kevin Spacey a fost inculpat oficial luni pentru agresiune sexuala de catre un judecator de la tribunalul din Nantucket, statul Massachusetts, actorul pledand nevinovat la acest cap de acuzare care ii poate aduce o condamnare la cinci ani de inchisoare, relateaza AFP.

Judecatorul Thomas Barrett, de la tribunalul Nantucket (Massacusetts), a dispus, dupa audierea in instanta, ca actorul sa fie lasat in libertate pe cautiune.

Actorul nu a luat cuvantul in timpul sedintei, dar a pledat nevinovat prin intermediul avocatilor sai.

Judecatorul a dispus indeplinirea unei singure obligatii pe perioada controlului judiciar si anume interzicerea contactarii presupusei victime sau a apropiatilor acesteia. Data urmatoarei audiente a fost stabilita pentru 4 martie.

Actorul din ''House of Cards'' solicitase sa fie reprezentat prin intermediul avocatilor, insa judecatorul a refuzat, obligandu-l sa se infatiseze luni dimineata la tribunal, informeaza Agerpres.

Acuzatiile vizeaza un presupus incident dintr-un restaurant din Nantucket, produs in iulie 2016, dupa cum a precizat intr-o declaratie procurorul Michael O'Keefe la 24 decembrie.

Anul trecut, la o luna dupa deschiderea cazului, mama presupusei victime a organizat o conferinta de presa in care l-a acuzat pe Spacey ca i-a agresat sexual fiul dupa ce i-a cumparat alcool. Fiul ei, la acel moment in varsta de 18 ani, nu avea varsta legala - de cel putin 21 de ani - pentru a putea consuma alcool in statul american Massachusetts.

Spacey: Nu voi plati pentru lucruri pe care nu le-am facut

In ziua in care a fost anuntata inculparea sa, Spacey s-a aparat de acuzatii intr-un bizar videoclip aparut pe YouTube, in care actorul imprumuta vocea lui Frank Underwood, personajul pe care l-a interpretat in serialul "House of Cards".

"Daca nu am platit pentru lucruri despre care stim amandoi ca le-am facut, atunci cu siguranta nu voi plati pentru lucruri pe care nu le-am facut", a declarat starul american, adresandu-se telespectatorilor.

Citeste si:
Ce părere are Carmen de la Sălciua despre preotul Visarion Alexa....
Ce părere are Carmen de la...

Acuzatia din Nantucket este pentru moment singura care a mers pana la inculparea lui Kevin Spacey, insa alte anchete au fost demarate contra starului de cinema in urma unor plangeri similare, la Los Angeles si Londra, unde artistul american a fost director al teatrului Old Vic timp de 11 ani.

Kevin Spacey a fost concediat din distributia serialului "House of Cards" si din cel mai recent film regizat de Ridley Scott, "All The Money In The World", in care a fost inlocuit in extremis de Christopher Plummer.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.