Presedintele rus Vladimir Putin a criticat muzica rap, despre care spune ca glorifica drogurile, informeaza duminica dpa.

Interzicerea acesteia nu ar fi utila, a spus Putin in cadrul unei reuniuni pe teme de politica culturala desfasurate la Sankt Petersburg.

"Daca nu poti opri un lucru, trebuie sa preiei initiativa si sa conduci in consecinta", a declarat presedintele sambata pentru agentia de presa Interfax, fara a oferi detalii suplimentare.

Muzica rap precum si alte forme de cultura populara au la baza trei lucruri: ''sex, droguri si revolta'', a spus presedintele. Desigur, drogurile sunt problema cea mai ingrijoratoare, a adaugat acesta, spunand sa sunt ''calea catre decaderea natiunii''.

"Trebuie sa ne gandim cum sa actionam ca sa ne asiguram ca lucrurile nu merg prea departe", chiar daca alte tari neglijeaza aceasta problema, a spus Putin.

Afirmatiile presedintelui rus vin dupa mai multe saptamani tensionate pentru rapperi si alti artisti din Rusia. In noiembrie, politia si serviciile secrete au verificat si au oprit mai multe concerte ale unor artisti rap, iar versurile si muzica acestora au fost investigate pentru extremism, scrie Agerpres.

Trupa de gothic-rap Ic3peak din Moscova nu a putut sustine niciunul dintre concertele turneului sau prin Rusia fara a fi perturbata.

Saptamana trecuta, un functionar cu rang inalt in administratia prezidentiala a spus ca interzicerea concertelor este stupida, iar hartuirile au incetat brusc.

Afirmatiile lui Putin sunt un alt element in aceasta poveste cu consecinte neclare, noteaza dpa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.