Isabella Rodriguez, o tanara care provine din cea mai saraca regiune a tarii, a fost incoronata joi Miss Venezuela, intr-o ceremonie sobra, fara stralucirea obisnuita, care reflecta criza cu care se confrunta statul sud-american, potrivit AFP.

Tanara de 25 de ani este originara din Petare, o mahala a orasului Caracas, afectata de criminalitate, unde locuiesc peste jumatate de milion de persoane.

"Din mahalaua Petare in fata intregii lumi, visele pot cu adevarat deveni realitate"
, a declarat tanara fotomodel in timp sectiunii de intrebari si raspunsuri din cadrul concursului, adaugand ca tinerele din cartierul sau doresc sa-i calce pe urme.

Pe Twitter, anumiti internauti au descris ceremonia de patru ore ca fiind plictisitoare, in ciuda unei serii de incidente: una dintre participante a defilat fara banderola cu numele statului pe care il reprezinta, rochia unei alte competitoare a alunecat in timpul unui numar de dans.

Cu ocazia acestei cea de-a 65-a editii concursului de frumusete foarte apreciat in Venezuela, organizatorii au ales sobrietatea. Concursul nu s-a mai desfasurat intr-o mare sala din Caracas cu o capacitate de 20.000 de spectatori, ci intr-un studio al unei societati de productie, cu o capacitate de 200 de persoane, scrie Agerpres.

Venezuela, tara producatoare de petrol, este marcata de criza si hiperinflatie, care ar trebui sa atinga 10 milioane % in 2019, potrivit previziunilor FMI. Dupa cinci ani de recesiune, populatia venezueleana se confrunta cu penurii grave de alimente, medicamente si alte produse de baza. Circa 2,3 milioane de venezueleni au plecat din tara dupa 2015.

Ceremonia a trebuit sa abandoneze mare parte din stralucirea de odinioara, iar unele participante s-au deplasat catre repetitii cu autobuzul sau metroul.

In martie, mai multe foste detinatoare ale titlului de miss au facut denunturi impotriva functionarilor care au organizat o retea de prostitutie, plasand tinerele femei in mainile unor ''sponsori'' cu bani, printre care a-au aflat oameni de afaceri si functionari ai guvernului presedintelui Nicolas Maduro.

Supranumit ''tarul frumusetii'', Osmel Sousa, directorul evenimentului timp de 40 de ani, a trebuit sa demisioneze. Acesta nu a recunoscut acuzatiile.
Citeste si:
reConstruct Forum 2023: de ce cartierul poate fi hub-ul urban al...
reConstruct Forum 2023: de ce...

Isabella Rodriguez va reprezenta Venezuela la concursul Miss Univers, unde tara sa a invins de multe ori, impartind cu India numarul record de victorii: sase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.