Cantecul "Bohemian Rhapsody", ai carui producatori se temeau ca nu va avea niciodata succes, intrucat aceasta piesa a trupei britanice Queen are o durata de aproape sase minute, include fragmente de opera si versuri despre Galileo si Scaramouche, a devenit luni cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming, informeaza Reuters.

Impulsionat de noul film biografic "Bohemian Rhapsody", acest single din 1975 si videoclipul sau au depasit pragul de 1,6 miliarde de difuzari in streaming pe plan mondial, au anuntat reprezentantii Universal Music Group.

Cantecul trupei britanice a depasit alte doua single-uri celebre - "Smells Like Teen Spirit" al trupei Nirvana si "Sweet Childe O'Mine" al trupei Guns N' Roses - si a devenit cea mai difuzata in streaming piesa rock clasica din toate timpurile, au adaugat in acelasi comunicat reprezentantii grupului Universal.

Filmul "Bohemian Rhapsody", in care Rami Malek il interpreteaza pe regretatul solist al trupei Queen, Freddy Mercury, a contribuit la popularizarea muzicii formatiei britanice in fata unei noi generatii de admiratori. La cinci saptamani dupa lansare, pelicula a devenit cel mai profitabil musical biografic din toate timpurile, obtinand incasari globale de aproape 600 de milioane de dolari.

Rami Malek a fost nominalizat saptamana trecuta la Globul de Aur pentru interpretarea sa din acest film si are sanse mari sa primeasca si o nominalizare la Oscar in luna ianuarie, scrie Agerpres.

Reprezentantii Universal au anuntat ca au promovat acest single pe cele mai importante platforme de streaming in ultimele saptamani. Pentru intocmirea acestui clasament, expertii muzicali au analizat datele transmise de toate serviciile de streaming inregistrate oficial in lumea intreaga, inclusiv de la giganti precum Spotify, Apple Music si Deezer, dar si statisticile furnizate de platforma video-muzicala YouTube, pentru a stabili ca "Bohemian Rhapsody" este cel mai difuzat cantec din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.