Institutul Pantone, autoritatea internationala in domeniul culorilor si a sistemelor de culori, a ales culoarea anului 2019.

Nuanta aleasa pentru anul 2019 este Living Coral, o culoare de portocaliu-piersica usor aurie.

Specialistii Pantone au hotarat sa-si indrepte atentia catre o culoare care sa denote optimism, catre nuantele din ocean. "Influenta de anul acesta a fost mediul inconjurator. Am avut in minte frumusetea pe care o vedem in natura si importanta ocrotirii mediului. Ganditi-va la recifele de corali care adapostesc si sustin viata marina si iata ca incep sa dispara", a declarat Laurie Pressman, vicepresedinte al unei unitati Pantone, potrivit digi24.ro.

Aceasta alegere nu este o previziune a trendului, ci "o reflectie a ceea ce se intampla. Este un simbol a ceea ce se intampla in cultura la un moment dat".

Culoarea anului 2018 a fost ultra violet, simbolizand lupta, puterea si originalitatea, aceasta fiind atitudinea pe care oamenii ar trebui sa o adopte in noul an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.