Stan Lee, scenaristul american care a creat pentru editorul Marvel Comics personaje emblematice, precum Spider-Man, X-Men si Hulk, a murit luni la varsta de 95 de ani, potrivit presei din Statele Unite, informeaza France Presse.

Stan Lee a murit luni dimineata intr-un spital din Los Angeles, au scris TMZ si Hollywood Reporter. "Tatal meu si-a iubit toti fanii", a declarat fiica sa J.C. pentru TMZ, site specializat in stiri mondene.

Acest new-yorkez, fiu al unor imigranti romani, a inceput sa lucreze in 1939 pentru Timely Comics, stramosul lui Marvel.

El a dat un nou suflu genului benzii cu super-eroi, creand personaje ale caror puteri erau contrabalansate de un umanism ciudat, asigurandu-le popularitatea in randul unui public capabil sa se identifice cu ele.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.