Actorul american Burt Reynolds a murit joi, la varsta de 82 de ani.

Nascut la 11 februarie 1936, Burt Reynolds a crescut in Florida si a jucat fotbal american la universitatea din acest stat in anii 1950.

A debutat in film in 1961 si la apogeul carierei, in deceniile 70 si 80, numele sau pe afis era o garantie a succesului financiar. A fost premiat cu Golden Globe in 1992, pentru un rol in serialul de televiziune Evening Shade, apoi din nou in 1998 pentru un rol secundar in filmul Boogie Nights, care i-a adus si o nominalizare pentru Oscar.

Printre cele mai cunoscute filme in care a jucat se numara "Deliverance", "The Longest Yard" si "Smokey and the Bandit".

Cu mustata sa binecunoscuta si atitudinea masculina, Burt Reynolds a fost si un sex-simbol; fotografia sa nud a aparut in revista pentru femei Cosmopolitan in 1972. A fost casatorit de doua ori, cu actritele Judy Carne si Loni Anderson; ambele casnicii s-au incheiat prin divort. A mai avut relatii de durata cu actritele Sally Field si Dinah Shore.

In 2012, declara intr-un interviu ca regreta unele roluri alese, deoarece criteriul principal a fost amuzamentul, nu solicitarea profesionala. Intrebat care ar trebui sa fie epitaful sau, actorul a raspuns: "A avut o viata data naibii si a facut tot ce-a putut - chiar tot ce-a putut - ca sa nu supere pe nimeni".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.