Tsar B (Belgia) si al sau electro-pop magic se alatura saptamana viitoare artistilor de pe scena Red Bull Music la Summer Well.

Little Simz (UK), initial confirmata pentru sambata, 11 august, nu mai poate ajunge in Romania din motive neprevazute de ordin personal. Lady Leshurr si Tsar B vor intra pe scena Red Bull Music sambata, pe 11 august, iar Subcarpati, Cred Ca Sunt Extraterestru, Fratii Grime, Fantome, Basska, Argatu’ si Mos Martin, Celula de Criza si Hanu’ cu Braga vor face show cu #TotSatu’ duminica, pe 12 august.

Tsar B (Justine Bourgeus) vine din Belgia. Sound-ul ei e influentat de muzica baroca, R&B-ul anilor ‘90 si artisti precum Björk, Grimes sau Rihanna. Cu peste 15 milioane de difuzari pe serviciile de streaming, multumita sprijinului timpuriu al unor formatori de opinie precum Billboard, NME, BBC Radio 1 si al comunitatii de dans din intreaga lume care i-a imbratisat piesele („Escalate” a aparut in cadrul popularei emisiuni So You Think You Can Dance si e coloana sonora pentru nu mai putin de 1000 coregrafii pe internet), Tsar B isi asteapta incoronarea drept urmatoarea dominatrix a curentului alt-pop.

Cu studii de vioara clasica la baza, Tsar B si-a incercat norocul alaturi de mai multe trupe locale inainte de a decide sa-si produca propria viziune muzicala sinestezica.
Primele productii au vazut lumina zilei in studioul improvizat in dormitorul ei. De la un R&B progresiv, intunecat, la un electro-pop eclectic, Tsar B vede muzica in culori si picteaza cu ele. EP-ul sau de debut, care-i poarta numele, reuneste patru astfel de exemple de abordare a pop-ului, pornind de la Escalate, o fuziune delicioasa de beat-uri in forta, percutie dramatica si arome orientale, ce evoca o nuanta de albastru-inchis, pana la Swim, o piesa intr-o nuanta otravitoare de galben, un fel de FKA twigs pe supradoza de zahar.

Atentia generata de EP-ul de debut ii deschide poarta catre scenele de festival, de la Big Next Festival si Pukkelpop din Belgia natala pana la Great Escape in Marea Britanie. In ciuda buzz-ului pozitiv, muzica ei ramane inca sub radar la nivel international, pana la momentul cand social media o transforma in fenomen viral. Cu putin ajutor din partea celebrului coregraf si dansator Alexander Chung (unul din motoarele Millennium Dance Complex, urmarit de milioane de fani pe retelele de socializare) care coregrafiaza un clip cu Jade Chynowyth pe "Escalate" si aduna peste 20 de milioane de vizualizari. Si restul e poveste.

2018 a insemnat pentru Tsar B lansarea single-ului „Rattlesnake” si a mult mai experimentalului "Golddigger", ce prefigureaza un viitor album la fel de bun ca materialul de debut.

Citeste si:
Summer Well 2023 - festivalul unde emoția și energia au transformat...
Summer Well 2023 - festivalul...

Red Bull Music sarbatoreste anul acesta 20 de ani de initiativa in muzica. Programul promoveaza diversitatea culturilor si a genurilor muzicale, precum si mintile transformative care le pun in miscare. Festivalurile, workshop-uri educative, colaborarile dintre artisti si miile de alte initiative reunite sub umbrela Red Bull Music sprijina comunitati artistice locale din intreaga lume.

Abonamentele la Summer Well pot fi cumparate din reteaua Eventim, la pretul de 315 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.