''Pierre Rissient a murit in aceasta noapte. Sotia sa, Yung Hee, m-a rugat sa va informez si, cu gandul la ea, scriu cu mare tristete acest mesaj. Pierre a fost un om mare si un cinefil absolut'', a scris pe Tweeter directorul institutului, Bertrand Tavernier.

Necunoscut publicului larg, Rissient, care obisnuia sa participe la festivaluri din intreaga lume, era un prieten apropiat al lui Clint Eastwood, pe care il cunostea de la inceputul anilor '70.

Figura importanta la Cannes, unde a fost consilier artistic, el a contribuit la promovarea "Mean Streets" (1973), filmul care a lansat cariera lui Martin Scorsese, noteaza AFP.

Rissient a fost producatorul executiv al peliculei ''The Piano'' (Palme d'Or la Cannes in 1993) a neozeelandezei Jane Campion ai carei primi pasi i-a insotit.

Rissient a murit cu doua zile inainte de inceperea Festivalului de Film de la Cannes. Organizatorii festivalului planuisera sa prezinte in acest an un film realizat de el in 1980, ''Five and the Skin", in cadrul sectiunii "Cannes Classics", scrie Agerpres.

Nascut la Paris la 4 august 1936, Rissient a patruns in lumea celei de-a saptea arte lucrand ca programator in cadrul cinematografului Mac Mahon din apropiere de Champs Elysees.