LifeStar 2 Mai 2018 10:49
Rapperul american Kanye West a starnit din nou controverse marti, dupa ce a descris sclavia drept o "alegere" in timpul unui interviu bizar, acordat site-ului specializat in celebritati TMZ, informeaza DPA.

"Auziti ca se spune ca sclavia a durat 400 de ani. 400 de ani? Suna ca o alegere", a comentat rapperul, dupa cum se poate vedea intr-o inregistrare video a interviului, postata de TMZ.

Un angajat al site-ului, Van Lathan, prezent in sala unde avea loc interviul, a fost infuriat de comentariile starului si i-a replicat acestuia din partea cealalta a incaperii, declarandu-se "dezamagit" si "socat" de comentariu.

"Noi restul din societate trebuie sa ne descurcam cu aceste amenintari la adresa vietilor noastre, trebuie sa ne descurcam cu marginalizarea care provine din 400 de ani de sclavie, despre care tu spui ca pentru noi a fost o alegere", a declarat acesta.
Milioane de africani au fost adusi in Statele Unite ca sclavi, incepand cu secolul al XVI-lea. Practica nu a incetat pana la sfarsitul secolului al XIX-lea, dupa care fostii sclavi s-au confruntat cu o discriminare generalizata, aminteste DPA.

Rapperul a mai provocat controverse, prin sustinerea acordata presedintelui Donald Trump, care a fost acuzat de rasism, scrie Agerpres.

"Il iubesc pe Trump (...). Trump este unul dintre persoanele favorite ale rap-ului", a reiterat West in timpul interviului.

Dupa comentariile sale despre sclavie, care au generat un val de critici pe retelele de socializare, West a simtit nevoia sa se apere pe Twitter.

"Sa ma clarific. Bineinteles ca stiu ca sclavii nu au ajuns de bunavoie legati si pusi intr-o barca", a scris el.

"Ideea mea era ca daca noi am ramas astfel (in starea de sclavie, n.r.) chiar daca numeric eram in avantaj, insemna ca am fost inrobiti mental", a explicat starul.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.