Postul Fox a difuzat duminica al 636-lea episod din serialul "Familia Simpson", depasind serialul western "Gunsmoke", care s-a oprit dupa 635 de episoade in 1975, dupa o prezenta de 20 de ani pe micile ecrane americane.

Postul Fox a anuntat la sfarsitul anului 2016 ca va difuza serialul "The Simpsons" cel putin pana in 2019, asigurand astfel 30 de sezoane pentru aceasta productie TV, un prag niciodata atins in istoria televiziunii din Statele Unite.

Recordul a fost stabilit in contextul in care serialul se confrunta cu prima sa polemica de amploare

Controversele vizeaza personajul Apu Nahasapeemapetilon, administratorul de origine indiana al unui minimarket, a carui voce este asigurata inca de la debutul serialului de actorul Hank Azaria, care este caucazian.

Actorul de comedie de origine indiana Hari Kondabolu a produs un documentar, lasat in noiembrie 201 si intitulat "The Problem with Apu", in care a denuntat stereotipurile asociate personajului Apu, in primul rand accentul foarte pronuntat al acestuia.

Atat creatorul serialului, Matt Groening, cat si Hank Azaria au refuzat sa apara in documentar pentru a raspunde intrebarilor asociate acestui subiect.

Dupa lansarea filmului, Hank Azaria a declarat public ca aceasta productie "contine cateva puncte de discutie foarte interesante", insa producatorii show-ului nu au reactionat decat abia pe 8 aprilie, dupa difuzarea celui de-al 633-lea episod din "The Simpsons".

Personajul Marge incearca sa elimine dintr-o carte pentru copii pe care a cumparat-o toate elementele susceptibile de a afecta sensibilitatea oricarei persoane. Ea sfarseste prin a o citi fiicei sale Lisa, care considera insa ca acea carte este plictisitoare, scrie Agerpres.

"Ce pot sa fac?", intreaba Marge. "E dificil de spus, ii raspunde Lisa, privind catre telespectatori. "Ceva ce a inceput in urma cu mai multe decenii si care a fost aplaudat si era considerat inofensiv este astazi considerat incorect politic. Ce putem face?", continua Lisa, intorcandu-se spre un portret al personajului Apu, facandu-i cu ochiul.

"Anumite lucruri vor fi gestionate mai tarziu", ii raspunde Marge. "Sau deloc", a adaugat Lisa in incheierea acelui dialog.

Aceasta aluzie, criticata de numerosi observatori si comentatori, a inflamat si mai mult polemicile existente, incat Hank Azaria a propus, marti, sa nu mai asigure vocea personajului Apu.

Controversa nu l-a determinat insa pe Matt Groening sa se razgandeasca, iar renumitul producator s-a declarat "mandru de ceea ce facem in acest serial", intr-un interviu acordat cotidianului USA Today, publicat vineri.

"Cred ca noi traim intr-o epoca in care oamenii adora sa se prefaca socati" de anumite lucruri, a adaugat producatorul serialului "The Simpsons".