Trei turisti sunt cautati cu elicopterul de Salvamont Brasov, dupa ce s-ar fi pierdut in Muntii Fagaras, unde au avut loc mai multe avalanse in ultimele zile. Echipe terestre vor fi trimise doar dupa ce se gasesc urme ale prezentei turistilor si se va evalua riscul de producere a unei avalanse in zona respectiva.

Presedintele Salvamont Romania, Sabin Cornoiu, a declarat, marti, pentru News.ro, ca in urma cu o saptamana a fost raportata disparitia a trei turisti pe un versant din Brasov, insa cautarile au inceput in urma cu trei zile, cu elicopterul, pentru ca familia nu se aratase ingrijorata.

”Initial, disparitia a fost anuntata de niste prieteni ai turistilor, insa cand am luat legatura cu membrii familiei, acestia ne-au spus sa fim linistiti, ca cei trei obisnuiesc sa plece si sa nu dea semne cateva zile. Ulterior, in urma cu trei zile, familia a revenit si ne-a solicitat sprijn, astfel ca se fac survolari cu elicopterul in Muntii Fagaras”, a declarat Cornoiu.

Conform sursei citate, deocamdata nu au fost trimise echipe terestre, pentru ca exista risc mare de avalanse, care le-ar pune viata in pericol salvatorilor.

In zona Muntilor Fagaras, in ultimele zile au avut loc mai multe avalanse, de aceea deocamdata cautam din elicopter indicii ale prezentei turistilor, vrem sa ne facem idee in ce vale s-ar afla. Ulterior, putem trimite echipele terestre, dupa evaluarea riscului de producere a unor avalanse”, a mai declarat presedintele Salvamont, care a spus ca daca situatia o va cere, vor fi mobilizate echipe de cautare si din alte judete.

Deocandata, Salvamont nu a solicitat sprijinul Jandarmeriei Brasov sau al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.