"Singura sansa pentru a evita un colaps al bugetului de stat se afla in demararea programelor cu finantare europeana", avertizeaza prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, intr-o postare pe Facebook.

"Executia bugetului general consolidat ne arata, negru pe alb, ca finantele Romaniei sunt in mare dificultate. Deficitul bugetar este de 10 ori mai mare decat in anul 2017, urcand la 5,5 miliarde, adica la 0,59% din PIB. Un asemenea nivel nu am mai avut din perioada crizei economice.

Cheltuielile bugetare au crescut cu 38,5%, in conditiile in care veniturile nu au avut decat o crestere de 21,3%. Informatiile ne spun ca problemele se agraveaza si mai mult in luna martie, cand ritmul incasarilor va fi si mai mic, pentru ca evaziunea fiscala este neatinsa, iar cele mai importante venituri ale bugetului vin din impozitele pe salarii si contributiile sociale. Cu exceptia subventiilor din agricultura, Guvernul nu a incasat nimic de la Comisia Europeana in primele doua luni ale anului.

Cui i-a folosit ”revolutia fiscala” a PSD-ALDE? Salariul mediu net pentru luna ianuarie a scazut cu 5,5%, puterea de cumparare s-a erodat cu 4,72% intr-un an, din cauza cresterii accelerate a preturilor, iar veniturile la bugetul de stat ne arata ca nu avem o crestere economica sanatoasa.

Singura sansa pentru a evita un colaps al bugetului de stat se afla in demararea, DE URGENTA, a programelor cu finantare europeana, care ar putea sa aduca, numai in anul 2018 peste 20 de miliarde de lei. Daca Guvernul nu se trezeste nici in ceasul al 12-lea, avem toate motivele sa asteptam acestor incompetenti DEMISIA, in bloc! Sa recunoasca in fata tuturor ca sunt incapabili sa guverneze!", a scris Raluca Turcan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.