Schneiderman a precizat ca cere o suma nespecificata, care sa acopere daunele, plus penalitati, pentru victimele presupuselor abuzuri efectuate de fondatorul companiei, Harvey Weinstein.

In document, procurorii ii acuza pe directorii executivi ai companiei ca nu au reusit sa previna sau sa combata tratarea in mod incorect a personalului, chiar si atunci cand au primit dovezi in acest sens.

Procurorii au intentat acest proces dupa o investigatie ce a durat patru luni, iar documentul oficial ofera exemple de abateri precum: amenintari verbale, cerere de favoruri sexuale in schimbul promovarii, cereri formultate catre asistenti pentru a-i programa pentru "activitati sexuale" in timpul orelor de program si in afara samd.

Avocatul lui Weinstein, Ben Brafman, se apara spunand ca "nu a existat nicio infractiune. La sfarsitul anchetei va fi clar ca Harvey Weinstein a promovat mai multe femei in functii de conducere cheie decat orice alt sef din industrie si nu a existat discriminare nici la Miramax, nici la Weinstein Company", potrivit libertatea.ro.