Conform unei estimari, avand in vedere faptul ca evenimentul va fi celebrat de catre turisti si britanici, nunta Printului Harry cu actrita Meghan Markle ar putea genera un profit de 500 de milioane de lire sterline in economia Marii Britanii, informeaza Reuters.

Printul Harry, al cincilea pe linia succesiunii la tron, se va casatori cu Meghan Markle pe data de 19 mai, la Castelul Windsor, resedinta oficiala a regilor si reginelor din Marea Britanie de aproape 1.000 de ani.

Nunta printului William cu ducesa Kate Middleton din 2011 a sporit numarul de vizitatori cu 350.000 de vizitatori, conform Oficiului National de statistica de la Londra.

Expertii sunt de parere ca nunta Printului Harry va genera incasari de aproximativ 500 de milioane de lire sterline, noteaza stirileprotv.ro.

"Credem ca aproximativ 200 de milioane de lire sterline vor proveni din turism, calatorii si hoteluri",
a spus David Haigh, directorul executiv al companiei Brand Finance.

"Va fi un stimulent urias pentru economie, va fi minunat sa vedem atat de multi oameni veniti aici pentru a asista la nunta si va fi minunat sa organizezi petreceri cu ocazia nuntii",
a afirmat si Andrew Lee, managerul hotelului Harte and Garter, situat in fata Castelului Windsor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.