Aproximativ 500 de magistrati din Capitala protesteaza in tacere, luni seara, pe treptele Curtii de Apel Brasov, fata de modificarea legilor justitiei, dar si fata de modificarile Codurilor penale. Proteste similare ale magistratilor au avut loc in cursul zilei si la Constanta, Cluj-Napoca, Braila, Slatina sau Brasov.

Protestul magistratilor din Capitala are loc la aceasta ora pe treptele Curtii de Apel Bucuresti, magistratii avand coli A4 cu textul juramantului de credinta: "Jur sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei, sa-mi indeplinesc atributiile cu onoare, constiinta si fara partinire. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!".

Protestul se desfasoara in tacere.

Soferii claxoneaza in semn de sustinere atunci cand trec prin fata cladirii, iar trecatorii ii aplauda.

In cursul acestei zile, au avut loc proteste in strada ale magistratilor in mai multe orase, precum Cluj-Napoca, Constanta, Brasov, Braila, Galati sau Slatina, unde judecatorii si procurorii au protestat pe treptele instantelor.

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mariana Ghena, a trimis, luni, o scrisoare deschisa presedintelui comisiei parlamentare speciale pentru legile justitiei, Florin Iordache, in care ii cere sa acorde timp Consiliului pentru a se consulta cu corpul magistratilor. Ea precizeaza ca in cursul acestei zile au loc proteste ale unor procurori si judecatori, iar daca ei au ajuns sa ia o astfel de decizie in cazul unor propuneri de modificare a legilor justitie, acest lucru trebuie sa dea de gandit.

Retail jobs


Despre autor:

Clara Vacaru
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmodtempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam,quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodoconsequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit essecillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat nonproident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.