Dupa ce a fost supus unei interventii in urma unui infarct suferit saptamana trecuta, actorul Alexandru Arsinel a fost externat luni.

"Am fost salvat de o echipa de medici care munceste de dimineata pana noaptea tarziu", a declarat directorul Teatrului "Constantin Tanase" in cadrul unei conferinte de presa. El a tinut sa multumeasca nu numai medicilor, ci si directoarei Adriana Nica, care "au fost alaturi de mine si de ceilalti pacienti", noteaza digi24.ro.

Alexandru Arsinel a povestit ca si-ar fi dorit sa fi putut reveni duminica pe scena, la un spectacol de colinde. "Nu mi-au dat drumul si imi pare rau, ca era o seara de colinde. Am un colind foarte frumos pe care il cant acolo".

Saptamana trecuta, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, Adriana Nica, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca actorului Alexandru Arsinel i-a fost implantat luni un stent, starea acestuia dupa interventie fiind una favorabila.

"A fost spus unei coronarografii in urma careia s-a decis implantarea unui stent pe artera interventriculara anterioara inimii. Se introduce un cateter pe artera femurala. Cateterul acesta este insotit de un balonas care se deschide fix in zona arterei stenozate si permite in felul acesta revascularizatia muschiului cardiac in zona unde perfuzia coronariana nu s-a putut face in conditii optime din cauza acestei obstructii. 70% artera era obstruata, motiv pentru care s-a decis implantul unui stent, care se umfla ca o umbreluta si permite revascularizatia muschiului cardiac", a spus Nica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.