Actorul si regizorul Mel Gibson a vorbit despre acuzatiile de hartuire si agresiune sexuala lansate la Hollywood, spunand ca desi acestea „provoaca durere”, vor duce la schimbare in industria cinematografica, informeaza nme.com.

Mel Gibson a facut declaratia la un eveniment de promovare a celui mai recent film al sau, „Daddy’s Home 2”.

„Lucrurile au fost agitate putin si acum ajunge multa lumina in locuri care erau umbrite. Acest lucru este sanatos. Este dureros, dar cred ca durerea este precursoarea schimbarii”, a spus el.

„Ma bucur ca au vorbit (femeile si barbatii care au lansat acuzatii de hartuire si agresiune sexuala, n.r.). si cred ca este pacat ca trebuie sa retraiasca experientele neplacute pentru a se putea vindeca. Si noi ceilalti suntem expusi la aceasta problema. Cred ca este foarte important sa ii acordam atentie”, a mai spus Mel Gibson.

Actorul a precizat ca problema hartuirii si agresiunii sexuale nu exista doar la Hollywood.

Mel Gibson se numara intre personalitatile controversate de la Hollywood, dupa ce a fost acuzat ca a avut in trecut un comportament misogin si rasist.

In 2006, Gibson a acuzat evreii ca sunt responsabili de „toate razboaiele din lume”, dupa ce a fost oprit de politie din cauza sa se afla la volanul unei masini sub influenta alcoolului. In 2010, actorul a fost acuzat ca a folosit un limbaj rasist si ca a amenintat ca o va ataca pe fosta lui iubita, Oksana Grigorieva, scrie News.ro.

Anul trecut, Gibson s-a referit la comentariile sale din 2006 despre evrei, spunand ca nu ”a disc iminat niciodata pe nimeni”. „A fost un eveniment regretabil”, a spus el, povestind ca in acel moment era nervos si ca a fost inregistrat in mod ilegal de un ofiter de politie care a folosit materialul pentru a obtine profit. Actorul a mai spus ca acel politist nu a fost niciodata urmarit penal pentru fapta lui.

Scandalul sexual de la Hollywood a inceput pe 5 octombrie, dupa ce The New York Times si The New Yorker au publicat articole in care mai multe femei il acuzau pe producatorul Harvey Weinstein de hartuire sexuala. Intre ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow si Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele si angajate ale lui Harvey Weinstein. In plus, alte femei, intre care se numara Rose McGowan, il acuza de viol. Weinstein, in varsta de 65 de ani, sustine ca orice relatie sexuala a fost consimtita.

Citeste si:
Care este schimbarea de care ai nevoie chiar acum în viața ta în...
Care este schimbarea de care...

Acuzatii similare le-au fost aduse ulterior mai multor personalitati precum regizorul James Toback, Kevin Spacey, Brett Ratner si Roy Price, seful Amazon Studios si responsabilul de continut al Amazon Video, care a fost inlocuit in cadrul companiei, precum si Steven Seagal si John Travolta.

Mel Gibson, nascut pe 3 ianuarie 1956, este actor, regizor, producator si scenarist. A fost recompensat cu doua premii Oscar in 1996, pentru pelicula ”Inima neinfricata/ Braveheart”, la categoriile ”cel mai bun film” si ”cel mai bun regizor”. Cineastul a fost nominalizat inca o data la premiile Oscar, in 2017, cu filmul ”Hacksaw Ridge”, la categoria ”cel mai bun regizor”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.