„No Man's Land”, in regia lui Marius Olteanu, a fost selectat in competitia internationala Sleepwalkers a PÖFF Shorts, cel mai nou festival de scurtmetraje din zona baltica, care va avea loc in perioada 21 - 26 noiembrie, la Tallinn (Estonia).

PÖFF Shorts, parte a Tallinn Black Nights, a fost infiintat anul acesta prin comasarea festivalurilor Animated Dreams si Sleepwalkers, initiate la finalul anilor 1990. PÖFF Shorts este dedicat acum filmelor de scurt metraj si animatiilor.

Scurtmetrajul lui Marius Olteanu, o productie independenta Wearebasca, ii are in distributie pe Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Ioan Paraschiv, Catalin Patru, Vasiliana Patru si Florian Mircea Nan.

Bazat pe evenimente reale, petrecute in 2016, filmul spune povestea unei femei care trebuie sa se intoarca urgent in tara cu tatal ei, bolnav in faza terminala, de la o clinica din Germania. Ajunsa la granita cu Romania, ea isi da seama ca nu poate merge mai departe.

Marius Olteanu a realizat scenariul si regia filmului. Imaginea este semnata de Luchian Ciobanu, de costume s-a ocupat Alexandra Alma Ungureanu Stroe, de montaj - Ion Ioachim Stroe, iar de sunet – Ioan Filip si Dan Stefan Rucareanu. Producatori sunt Claudiu Mitcu, Marius Olteanu, Robert Fita si Ion Ioachim Stroe.

Potrivit unui comunicat remis 9am, "No Man's Land" a fost prezentat in selectia oficiala a Transilvania International Film Festival 2017 si la Festival International du Film Francophone de Namur, in selectia „Regard du Present”.

Nascut in Bucuresti in 1979, Marius Olteanu este absolvent al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale” si National Film and Television School, Marea Britanie. A regizat mai multe scurtmetraje care au fost premiate la festivaluri, intre ele numarandu-se „Why don’t you dance?” si „Scor Alb”.

In prezent, el se afla in preproductie cu primul sau lungmetraj, „Monstri” (produs de Wearebasca si Parada Film), un film despre ultimele 24 de ore din viata unui cuplu aproape perfect. Marius Olteanu este si fotograf - primul lui album a fost lansat in 2011, cand a avut loc si o expozitie.

Citeste si:
Serbia va începe producția vaccinului rusesc anti-Covid-19, Sputnik V
Serbia va începe producția...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.