In luna decembrie, orchestra Johann Strauss Ensemble si maestrul dirijor Russel McGregor revin in tara noastra cu un program muzical antrenant, plin de vivacitate in cadrul unui nou turneu national, intitulat ”BEST OF VIENNA”, ce va cuprinde 7 orase.

Incepand din data de 12 decembrie, interpretarea plina virtuozitate a orchestrei Johann Strauss Ensemble, va aduce magia Craciunului vienez mai aproape de romani pe scenele salilor de spectacole din Bucuresti, Sibiu, Cluj-Napoca, Arad, Targu-Mures, Bistrita si Brasov.

Potrivit unui comunicat remis 9am, iubitorii de muzica clasica vor poposi timp de doua ore in atmosfera sclipitoare a balului vienez specific finalului de an, pe ritmul celor mai frumoase compozitii muzicale, pornind de la valsuri, sau marsuri si ajungand la polci, scrise de compozitorii dinastiei Strauss si contemporanilor acesteia.

Simbolul de referinta al balului vienez, celebrul vals ”Dunarea Albastra” implineste 150 de ani.
In acest context istoric, cea mai populara compozitie muzicala a lumii va prinde viata si in concertele ”Best of Vienna” din acest an. Asa cum ne-am obisnuit, acuratetea interpretarii, sunetele fine si pure, spiritul jovial al muzicenilor Johann Strauss Ensemble, ating sufletul si aprind dorinta spectatorilor de a se ridica si de a dansa in pasi de vals.

Respectand traditia concertelor Strauss din secolul XIX, maestrul Russell McGregor dirijeaza in stilul Stehgeiger, adica din pozitia de solist. McGregor s-a nascut in Oxford, dar a crescut in Melbourne, Australia, unde la varsta de 7 ani a inceput sa studieze vioara. Din 1992 Russell McGregor locuieste in Viena, iar de aproape 20 de ani este concertmaestru si dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn.

Vioara la care canta a fost fabricata in urma cu 320 de ani (in anul 1697) de catre Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind “sora mai mica” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble incepe in anul 1985, cand a fost fondata de catre membri ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucreaza de atunci fara intrerupere la perfectionarea sunetului si stilului, adaugand piese noi si inovatoare repertoriului standard. Orchestra ii datoreaza o mare parte din evolutia profesionala violonistului si dirijorului Russell McGregor, care s-a alaturat ansamblului in anul 2004.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Orchestra fascineaza auditoriul din toata lumea cu spectacole de inalta tinuta, pastrandu-si in acest fel suprematia intre marile ansambluri vieneze. Prin farmecul si bucuria de a face muzica la cel mai inalt nivel artistic, Johann Strauss Ensemble a castigat de asemenea si admiratia romanilor. Concertele de Craciun sustinute pe teritoriul Romaniei sunt de fiecare data sold-out. Membrii Johann Strauss Ensemble revin in tara noastra pentru al 13-lea an; sunt nerabdatori sa se reintoarca si sa traiasca inca un capitol din viata lor impreuna cu minunatul public roman.

Turneul concertului ”BEST OF VIENNA” se va desfasura astfel:

  • 12 decembrie – BUCURESTI - Sala Palatului– ora 19:30;
  • 13 decembrie – SIBIU - Sala Thalia – ora 19:00;
  • 14 decembrie – CLUJ-NAPOCA - Teatrul National – ora 19:00;
  • 15 decembrie – ARAD - Teatrul Ioan Slavici – ora 19:00;
  • 16 decembrie – TARGU-MURES - Palatul Culturii – ora 17:00 și ora 20:00;
  • 17 decembrie – BISTRITA - Palatul Culturii – ora 19:00;
  • 18 decembrie – BRASOV - Teatrul Sica Alexandrescu – ora 19:00.
Biletele pentru concertul ”Best of Vienna”, ce va avea loc pe 12 decembrie, la Sala Palatului, au fost puse in vanzare la preturi cuprinse intre 59 lei si 220 lei si pot fi procurate de la: Sala Palatului, Cinema Pro, magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu, agentiile TUI TRAVEL CENTER si Eurolines, sau online prin www.ticketnet.ro, www.iabilet.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.startickets.ro si www.eventim.ro.
Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Biletele pentru concertele din celelalte orase au preturi variabile si pot fi achizitionate de la casele de bilete ale salilor de spectacole sau online de pe www.ticketnet.ro .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.