Filmul "Tulip Fever / Febra Lalelelor" urmareste povestea unui artist, Jan Van Loos (Dane DeHaan), care se îndrăgoseşte de o tanara maritata, Sophia Sandvoort (Alicia Vikander), cand i se comandă pictarea portretului ei în timpul Tulip maniei din Amsterdamul secolului al XVII-lea.

Povestea de iubire şi toate intrigile se desfasoară pe fundalul unei epoci aproape picturale, in care casele, decorurile si hainele compuneau de la sine tablouri în miscare. Filmul abunda in culori si texturi, iar jocul de lumini si umbre din camerele casei familiei Sandvoort pun în valoare acest lucru.

Filmul „Tulip Fever / Febra Lalelelor” este distribuit de Forum Film Romania si rulează in cinematografele din toata tara.

Despre actiunea din spatele filmului Tulip Fever

Deşi vorbim despre un film de epocă, l-am abordat cu o sensibilitate modernă. A fost foarte important să îi aducem pe actori şi pe spectatori într-o lume văzută la 360°. Nu am vrut să fim constrânşi de faptul că este un film de epocă, aşa că am vrut să avem o lume reală”, spune regizorul Justin Chadwick, care povesteste ca a fost nevoie sa se construiasca platourile in asa fel incat totul sa fie natural si fluid, iar camera sa nu se opreasca niciodata, sa urmareasca personajele pe strazile inguste.

Cred ca adevaratul pericol cu orice film de epoca este acela ca toata atentia cade pe costume si decoruri. Avem toate aceste lucruri în fata camerei, dar nu am vrut sa le tratam politicos. Am vrut ca totul să fie real, să lăsăm povestea sa se dezvolte în jurul nostru, nu in fata noastra”, completeaza el.

Filmul „Febra Lalelelor” a fost filmat timp de nouă săptămâni în Kent, Essex, Norfolk, Suffolk şi la Studiourile Pinewood în vara anului 2014. Chadwick, care a mai lucrat cu designerul de producţie Simon Elliott cu câţiva ani în urmă, spune despre acesta: „Simon este un designer foarte creativ şi are o echipă uimitoare. Împreună au realizat un peisaj extraordinar. Au construit întreaga lume a filmului, inclusiv un canal. Filmul îi introduce pe spectatori direct în acea perioadă, astfel că ne-am putut mişca camera în această lume bazându-ne pe imaginaţia acestei echipe.”

Citeste si:
Doliu în lumea filmului internațional. Ryan O'Neal s-a stins din viață
Doliu în lumea filmului...


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.