Corul Madrigal este nelipsit de pe scena Festivalului George Enescu inca de la infiintare, de-a lungul celor 22 de editii ansamblul coral interpretand de fiecare data lucrari inedite, in premiera. La concertul din 17 septembrie, membrii Madrigalului vor canta alaturi de solistii: Olga Peretyatko (soprana), Khatouna Gadelia (soprana), Marius Vlad Budoiu (tenor) si Adrian Sampetrean (bas).

„Este o bucurie sa onoram si aceasta editie de festival, este un fel de tribut si pentru maestrul nostru, Marin Constantin, care a vazut Madrigalul in elita festivalurilor europene. Bucuria noastra de a canta acest vocal simfonic, Misa in Do Minor de W. A. Mozart, este cu atat mai mare cu cat geniul mozartian ne conduce in niste articulatii si frazari deosebite spre o lume melodica absolut geniala. Ne face mare placere aceasta combinatie intre serios si jovial, intre relatia exteriorizata si in acelasi timp profunda cu Dumnezeu, iar misa in Do Minor este foarte ofertanta din punct de vedere muzical, cu o completare extrordinara intre orchestratie si partea corului”,
a declarat Anna Ungureanu, dirijorul Corului National de Camera „Madrigal - Marin Constantin.

Potrivit unui comunicat remis 9am, Corul National de Camera „Madrigal-Marin Constantin” este o emblema a vietii muzicale romanesti si universale. Din momentul infiintarii sale, in 1963, de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a sustinut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe intreg mapamondul, impunandu-se astfel ca un adevarat "brand de tara". Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala. In noiembrie 2016, Corul National de Camera “Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul “Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summitului Global de Religie, Pace si Securitate.