Lia Bugnar este un alt nume care confirma distributia de exceptie a lungmetrajului romanesc "Octav", care se va lansa in toamna acestui an. Personajul pe care Lia il interpreteaza in film marcheaza profund destinul tanarului Octav, rol jucat de Eric Aradits.

Rolul sau, de mama a tanarul Octav, este definitoriu pentru profilul uman de mai tarziu al acestuia. Amprenta acestui episod familial este vizibila in evolutia personajului (interpretat la maturitate de Marcel Iures), care incearca cu onestitate la batranete sa-si exploreze trecutul penduland intre emotie si nostalgie.

Lia Bugnar este un artist complet care ocupa un loc aparte pe scena romaneasca, remarcandu-se atat ca actor de teatru si film cat si ca dramaturg, scenarist si regizor.

In 1995, Lia Bugnar a absolvit Academia de Teatru si Film, specializarea Actorie, la clasa profesoarei Sanda Manu. A fost distribuita in montarile unor regizori de teatru de renume, precum: Alexandru Tocilescu, Adrian Pintea, Andrei Serban si Dragos Galgotiu. Ulterior s-a afirmat ca dramaturg si regizor de teatru in mediul independent. Dintre piesele sale amintim: Sapte dintr-o lovitura, Fata din curcubeu, Aici nu se simte, Doua liniute, Felii, Jocul de-a adevarul, Noi 4, Oase pentru Otto, O piesa desantata, Matrimoniale etc.

Potrivit unui comunicat remis 9am, pe langa un portofoliu cinematografic impresionant ca actor, Lia Bugnar, in domeniul filmului, a semnat scenariile: Camera ascunsa (alaturi de Ana-Valentina Florescu), Dupa ea, Buna! Ce faci?, Violeta, la cortesana (alaturi de David Casals-Roma), Ramai cu mine, Perfect sanatos (alaturi de Anca Damian) etc.

Biletele la Premiera de Gala, care va avea loc pe 4 octombrie, sunt puse in vanzare in reteaua Eventim si pe eventim.ro.

Filmul va avea lansarea oficiala in cinematografe pe data de 6 octombrie 2017.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.