De 7 ani, RowmaniaFest – Festivalul International al Barcilor cu Vasle revine la Tulcea, din dorinta de a contribui la cresterea profilului national si international al orasului si cu intentia de a stimula dezbaterea despre viitorul sustenabil al Deltei.

Editia 2017 va avea loc intre 1 – 3 septembrie, va incepe cu traditionala (de acum) parada pe Dunare a campionilor Ivan Patzaichin, Vasile Diba si Toma Simionov si se va incheia (pe 3 septembrie) cu un spectacol de zile mari, marca LOREDANA.

Pentru ca la editia anterioara, ideea noastra de a invita detinatorii de ambarcatiuni mici sa participe la aceasta defilare cu campioni a fost imbratisata cu mult entuziasm, acestia sunt invitati si la actuala editie sa se alature convoiului care se va imbarca la Santierul Naval si va vasli in aval pana la debarcaderul RowmaniaFEST, in zona scenei amplasate pe Faleza. La festivitatea de deschidere sunt invitati si toti operatorii de turism din judetul Tulcea, pentru ca ei reprezinta un segment esential pentru dezvoltarea sustenabila a zonei.

In continuare, Festivalul RowmaniaFEST ne ofera prilejul sa ii intampinam, ca in fiecare an, pe participantii la Tour International Danubien (TID), care vaslesc cei peste 2500 de km ai Dunarii, de la izvoare pana la Marea Neagra. Vom urmari mai multe competitii de vaslit (competitia “Ivan Patzaichin” pentru pescarii profesionisti din Delta, etapa locala si etapa nationala a concursului de canotca 10 +1 Descopera ROWmania), si mai multe probe de triathlon: Delta Rowmania Triathlon (etapa in Circuitul National de Triatlon), MiniTRI (copii 9 – 13 ani) si cea de a treia editie a Cupei Europene de Triatlon pentru juniori, ETU Triathlon European Cup, care va reuni peste 70 de atleti din Romania, Austria, Bulgaria, Croatia, Ecuador, Estonia, Germania, Grecia, Letonia, Luxemburg, Iordania, Polonia, Serbia, Slovenia, Turcia, Ucraina si Ungaria.

Concertele de Rock’n’Row aduc nume foarte mari pe Faleza din Tulcea: Loredana, Vita de Vie, Krypton, Anton, White Mahala, RoHCP.

Potrivit unui comunicat remis 9am, sambata si duminica, pe faleza, in dreptul Capitaniei, va fi deschis Artizan Eco Delta - un targ al ONG-urilor preocupate de dezvoltarea durabila a zonei, si al producatorilor si mestesugarilor traditionali. Vizitatorii sunt invitati sa participe la o consultare publica privind viitorul urbanistic al Falezei si al orasului, pentru ca nu este suficient ca locuitorii acestuia sa afle despre initiativele existente, ci este preferabil ca ei sa se implice activ pentru a raspunde la intrebarile: Cum se poate beneficia de pe urma trendului catre turism sustenabil si turism lent? Cum se poate avea acces la infrastructura verde si investitii integrate? Punem Tulcea pe harta mentala a europeanului, dar cu ce imagine am vrea s-o asocieze? Tot pentru Artizan Eco Delta, World Wildlife Fund - WWF a pregatit activitati pentru cei mici – pictura pe tricouri, informare prin joaca, realizarea de fotografie cu mesaje de sustinere a naturii.

Doua filme romanesti foarte noi, realizate in 2016, vor fi proiectate in Piata Civica unde vor putea fi vizionate gratuit:

  • Sieranevada (Romania, 2016, regia: Cristi Puiu, 173’) – proiectie in Piata Civica, sambata 2 sept., ora 21:00
  • Inimi cicatrizate (Romania, 2016, regia: Radu Jude, 141’) duminica 3 sept., ora 21:00.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.