In perioada 16 – 20 august, Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale” se va opri la Ghimbav, oferind locuitorilor orasului cinci seri de filme romanesti, filme pentru toate gusturile si pentru toate generatiile, diferite stilistic si tematic.

Asadar, de la comedie clasica Titanic vals (regia: Paul Calinescu), la comedia amara Nunta muta (regia: Horatiu Malaele) sau multipremiatul film semnat de Nae Caranfil, Restul e tacere, spectatorii vor fi purtati prin cele mai importante si valoroase momente din istoria cinematografiei romanesti.

Dedicat in special tinerilor, filmul #Selfie (regia: Cristina Iacob) spune povestea unor adolescente aflate la granita maturitatii, dar aflate si in fata tentatiei libertatii depline, pe care o aleg fara se gandeasca la consecinte.

Nici micii spectatori nu au fot uitati. Amintiri din copilarie, o productie clasica dupa textul care a marcat copilaria tuturor generatiilor, capodopera cu acelasi titlul scrisa de Ion Creanga, va oferi cu siguranta clipe de reala bucurie pentru micii spectatori si momente de nostalgie pentru parinti. Filmul este regizat de Elisabetei Bostan, cea care este intitulata „doamna filmului romanesc pentru copii”.

Potrivit unui comunicat remis 9am, proiectiile vor avea loc in aer liber, in curtea Scolii Gimnaziale din Ghimbav, cu incepere de la ora 20.00, accesul publicului fiind gratuit, in limita celor 170 de locuri disponibile.

Scopul „Caravanei filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale”, proiect aflat in al cincilea an de existenta, este acela de a promova filmul romanesc din toate timpurile, aducand un omagiu cinematografiei nationale si cineastilor romani, fiind singura caravana care promoveaza exclusiv filmul romanesc.

Programul "Caravanei filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale"

Miercuri, 16 august, ora 20.00: NUNTA MUTA
Regia: Horatiu Malaele;
Scenariul: Adrian Lustig, Horatiu Malaele;
Cu: Meda Andreea Victor, Alexandru Potocean, Valentin Teodosiu, George Mihaita, Horatiu Malaele
Citeste si:
"Caravana filmului romanesc" este in plina desfasurare la Onesti....
"Caravana filmului romanesc"...

Joi, 17 august, ora 20.00: TITANIC VALS
Regia: Paul Calinescu;
Scenariul: Paul Calinescu, Tudor Musatescu;
Grigore Vasiliu-Birlic, Kitty Gheorghiu-Musatescu, Coca Andronescu, Mihai Fotino, Ion Dichiseanu, Mitzura Arghezi, Ion Fintesteanu, Constantin Rautchi, Horia Caciulescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Stefan Mihailescu-Braila, Ion Lucian, Bogdan Musatescu, Ion Iancovescu, Dinu Ianculescu

Vineri, 18 august, ora 20.00: #SELFIE

Regia: Cristina Iacob;
Scenariul: Cristina Iacob, Georgiana Alexandra Caraman, Maria Spirache;
Cu: Olimpia Melinte, Vlad Logigan, Crina Semnciuc, Alex Velea, Razvan Fodor, Smiley, Razvan Vasilescu

Sambata, 19 august, ora 20.00: AMINTIRI DIN COPILARIE

Scenariul si regia: Elisabeta Bostan;
Cu: Stefan Ciobotarasu, Ion Bocancea, Corina Constantinescu, Emanoil Petrut

Duminica, 20 august, ora 20.00: RESTUL E TACERE

Scenariul si regia: Nae Caranfil;
Cu: Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu, Mirela Zeta, Mihai Gruia Sandu, Florin Zamfirescu, Valentin Popescu, Silviu Biris.

Citeste si:
Editie aniversara a "Caravanei filmului romanesc", la Onesti
Editie aniversara a...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.