Un barbat de 43 de ani din localitatea galateana Scanteiesti a fost retinut, in noaptea de sambata spre duminica, pentru lipsire de libertate, fiind suspectat ca ar fi rapit-o si sechestrat-o pe fata in varsta de 9 ani disparuta timp de doua zile.

"A fost retinut un barbat de 43 de ani, sub acuzatia de lipsire de libertate, dupa ce ar fi inchis-o in casa pe fata de 9 ani, care a reusit la un moment dat sa descuie usa, dupa care a iesit afara si a fost gasita de catre politisti", a declarat, duminica, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Galati, Andreea Rogojina.

Tatal fetei, Nicu Constandache, spune ca fata a fost amenintata cu cutitul de catre barbat, care a luat-o din fata unui magazin si a dus-o la el acasa.

"A gasit-o politia la un baiat din sat. O cunostea, el a tinut-o inchisa si i-a pus cutitul la gat. Fata mea a declarat declaratii (la Politie - n.r.), a spus cum i-a pus cutitul la gat, pentru ca nu voia sa o lase sa plece acasa. A luat-o de pe strada, din fata magazinului, dar nu stiu ce a vrut sa ii faca", a afirmat tatal fetei.

Barbatul urmeaza sa fie dus in instanta cu propunere de arestare preventiva.

Fata de 9 ani a disparut de acasa joi seara, iar dispartia acesteia a fost anuntata Politiei vineri dimineata. Copila a fost cautata de zeci de politisti si jandarmi. Politia a facut apel si la persoanele care puteau oferi informatii care sa duca la gasirea ei sa sune la numarul unic de urgenta 112 sau la 116.000, numarul unic european pentru sesizarea disparitiilor de copii, ori sa anunte cea mai apropiata unitate de politie. Fata a fost gasita sambata dupa-amiaza, cand reprezentantantii Politiei spuneau ca ea este in stare buna.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.