Prezenta, in fiecare vara, a Caravanei filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale” la Onesti a devenit aproape o traditie. De cinci ani consecutiv, publicul din acest oras se intalneste cu marile creatii ale filmului romanesc, scopul „Caravanei filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale” fiind acela de promova cinematografia nationala din toate timpurile, aducand un omagiu cineastilor romani.

Anul acesta, in perioada 31 iulie – 6 august a.c, in Parcul Municipal Onesti, cu incepere de la ora 21.00, publicul va avea ocazia sa revada creatiile artistice ale unora dintre cei mai importanti actori de teatru si film: Draga Olteanu Matei, Florin Piersic, Mircea Diaconu, Marcel Iures, Maia Morgenstern, dar si a multor altor indragiti actori.

Si pentru ca o consideram o editie aniversara, seria proiectiilor va fi inaugurata luni, 31 iulie, de la ora 20.30, de un concert sustinut de Mihai Constantinescu, indragitul cantaret ale carui binecunoscute melodii „O lume minunata” sau „Sus in deal e-o casa” sunt fredonate de spectatori de toate varstele. Concertul va avea loc inaintea proiectiei filmului Ramasagul.
Si, pentru a ramane in zona lirica, la final de saptamana, Dorel Visan va reveni la Onesti pentru a sustine un recital de poezie in memoria lui Adrian Pintea, actorul a carei viata s-a curmat mult prea repede si de la disparitia caruia s-au implinit, deja, 10 ani.

In ceea ce priveste filmele prezentate, selectia de anul acesta cuprinde productii de toate genurile si pentru toate gusturile, de la filmul muzical pentru copii Ramasagul (regia: Ion Popescu Gopo), la Tache, o comedie „de-a-n-doaselea” (regia: Igor Cobileanski), pana la filmul dramatic Patima (regia: George Cornea); de la filmele clasice In fiecare zi mi-e dor de tine (regia: Gheorghe Vitanidis), Cei care platesc cu viata (regia Serban Marinescu) si Faimosul paparazzo (regia: Nicolae Margineanu), pana la comedia #Selfie, lungmetrajul de debut al regizoarei Cristina Iacob, lansat in anul 2014. Si, ca in fiecare an, publicul va avea ocazia sa se intalneasca cu o parte dintre realizatorii si protagonistii filmelor prezentate in program.

La Onesti, evenimentul este organizat de Asociatia CineCultura si MDV Audio Studio in parteneriat cu Primaria Municipiului Onesti, UCIN si DACIN SARA, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al AFCN – Asociatia Fondului Cultural National.

Citeste si:
"Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei...
"Caravana filmului romanesc –...

Potrivit unui comunicat remis 9am, proiectiile vor avea loc in perioada 31 iulie – 6 august a.c., cu incepere de la ora 21.00, in Parcul Municipal Onesti (langa „Roata”), iar accesul publicului este gratuit.

Programul complet la "Caravana filmului romanesc"

Luni, 31 iulie, ora 20.30: Concert extraordinar MIHAI CONSTANTINESCU
urmat de proiectia filmului
RAMASAGUL
Regia si scenariul: Ion Popescu Gopo
Cu: Draga Olteanu-Matei, Angela Similea, Florin Piersic, Ion Lucian

Marti, 1 august, ora 21.00: IN FIECARE ZI MI-E DOR DE TINE
Regia: Gheorghe Vitanidis; Scenariul: Octvian Sava
Cu: Stela Popescu, Florin Piersic, Marin Moraru, Jean Constantin

Miercuri, 2 august, ora 21.00: TACHE
Regia: Igor Cobileanski; Scenariul: Mara Nicolescu
Cu: Mircea Diaconu, Constantin Draganescu, Mara Nicolescu, Gabriel Spahiu

Joi, 3 august, ora 21.00: #SELFIE

Regia: Cristina Iacob; Scenariul: Cristina Iacob, Georgiana Alexandra Caraman, Maria Spirache
Cu: Olimpia Melinte, Vlad Logigan, Crina Semnciuc, Alex Velea, Razvan Fodor, Smiley, Razvan Vasilescu

Citeste si:
Fiica șefului poliției din Bacău a dispărut de acasă. Adrian Tuluc,...
Fiica șefului poliției din...

Vineri, 4 august, ora 21.00: FAIMOSUL PAPARAZZO
Regia: Nicolae Margineanu; Scenariul: Rasvan Popescu
Cu: Marcel Iures, Maria Ploae, Gheorghe Dinica, Draga Olteanu Matei

Sambata, 5 august, ora 20.30: Recital de poezie DOREL VISAN
urmat de proiectia filmului
CEI CARE PLATESC CU VIATA

Scenariul si regia: Serban Marinescu
Cu: Stefan Iordache, Adrian Pintea, Marcel Iures, Maia Morgenstern

Duminica, 6 august, ora 21.00:
PATIMA

Regia: George Cornea; Scenariul: Draga Olteanu Matei, George Cornea
Cu: Draga Olteanu-Matei, Gheorghe Cozorici, Emanoil Petrut, Vasile Cosma


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.