Regizorul si producatorul Razvan Georgescu a murit luni la varsta de 52 de ani, a anuntat, pe pagina oficiala de Facebook, asociatia creatorilor de film documentar independent - DocuMentor.

"Bunul si curajosul nostru prieten — regizorul si producatorul Razvan Georgescu — a murit astazi. Ultima intalnire cu Razvan s-a petrecut in luna mai, cu ocazia proiectiei filmului sau documentar 'Pasaport de Germania' la Liceul Lenau din Timisoara", se arata in mesajul DocuMentor.

Razvan Georgescu s-a nascut pe 30 noiembrie 1964 la Targu Mures. El locuia in Germania si fusese diagnosticat, de multi ani, cu o tumora maligna. De altfel, documentarul sau din 2008, "Testimonial", abordeaza aceasta suferinta si incearca sa aduca raspunsuri la intrebari existentiale ale autorului.

Documentarul regizat de Razvan Georgescu, "Pasaport de Germania", lansat in 2014, spune povestea unuia dintre cele mai ample tipuri de negot de oameni din Europa secolului XX: vanzarea organizata, sistematica a intregii populatii germane din Romania catre Republica Federala Germania. Documentarul se axeaza pe istoriile personale ale celor direct afectati de acest transfer.

A semnat, alaturi de Florin Iepan, documentarul "Nascuti la comanda — Decreteii", lansat in 2005.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.