Topul este condus de Chris Evans, care a castigat anul trecut 2,2 milioane de lire sterline. Raportul arata diferente salariale intre femei si barbati, dar si intre vedetele caucaziene si cele de culoare, asiatice sau reprezentante ale unor minoritati etnice. 

Claudia Winkleman este cea mai bine platita femeie dintre vedetele BBC, aceasta ajungand la o suma de pana la 500.000 de lire sterline pe an.

Chris Evans, despre dezvaluirea salariilor: "suntem cea mai mare companie public si, prin urmare, este potrivit ca oamenii sa stie ce salarii avem", noteaza digi24.ro.

Gary Lineker, prezentatorul emisiunii "Match of the Day" a castigat intre 1,75 si 1,8 milioane de lire sterline.

La categoria cele mai bine platite vedete ale BBC din BAME (negri, asiatici si minoritati etnice) se incadreaza George Alagiah, Jason Mohammad si Trevor Nelson. Salariile lor sunt cuprinse intre 250.000 si 300.000 de lire sterline.

Locul intai in topul vedetelor femei cu cele mai mari salarii din BBC (BAME) este ocupat de Mishal Hussain, care castiga intre 200.000 si 250.000 de lire sterline.

Este pentru prima data cand BBC face publice salariile vedetelor care sunt platite cu peste 150.000 de lire sterline. Dezvaluirea a fost ceruta de noua Carta Regala si cuprinde 96 dintre cele mai mari vedete BBC.

Raportul contine informatii referitoare la salarii, care sunt grupate pe categorii, fara precizarea sumelor exacte, ci doar a unor intervale. De asemenea, nu precizeaza care dintre persoanele angajate indeplinesc o singura functie si care mai multe, in cadrul BBC.

Cifrele publicate marcheaza diferente la nivel salarial intre persoanele care lucreaza la acelasi show.

In ceea ce priveste diferentele intre sexe, 25 de barbati primesc peste 250.000 de lire sterline, in timp ce doar 9 femei ajung la aceasta performanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.