Ajuns la a 4-a editie, Marele Picnic cinematografic al verii va avea loc anul acesta intre 29 si 30 iulie, la Gradina Botanica Bucuresti. Spectatorii sunt invitati sa ocupe un loc confortabil pe pajistea gradinii, acolo unde ecranul gonflabil ShortsUP va gazdui, sambata si duminica, un program de scurtmetraje recente, premiate la festivaluri internationale. Un concert de jazz, ateliere de gatit, cursuri de slackline si frisbee plus un food court cu bucatarii urbane completeaza programul weekendului de vara in natura.

Marele Picnic exploreaza legatura omului cu natura, in mijlocul orasului aglomerat, iar personajele din filmele ShortsUP au o cautare comuna: aceea de a-si regasi locul in propria lor comunitate, in orice colt al lumii s-ar afla.

In animatia Pe balcon (r. David Dell’Edera, Ungaria, 2016), premiata la Annecy International Animated Film Festival, descoperim povestea locuitorilor dintr-un mic cartier de periferie, pe care-i leaga experienta unei zile caniculare petrecute la bloc. O intamplare mult-asteptata rupe ordinea aparenta si aduce imprevizibilul in ecuatie.

Castigatorul Ursului de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de film de la Berlin, Balada broastei (r. Leonor Teles, Portugalia, 2016), aduce pe ecranul Marelui Picnic o poveste emotionanta si inteligenta despre viata romilor in societatea portugheza. O constructie cinematografica complet diferita, ce documenteaza fabula despre respingerea diversitatii intr-o lume aparent deschisa.

Toata lumea-i fericita in satul olandez Kropsdam, unul dintre cele mai linistite locuri de pe pamant. Doar Lammert da de ghinion, cand comunitatea il suspecteaza de complot cu o companie de energie eoliana. Cum te intorci la viata buna cand lumea e impotriva ta, fara motiv? Un semn de intrebare si un zambet lung vin odata cu comedia hilara Salutari din Kropsdam (r. Joren Molter, Olanda, 2016), premiata la Warsaw Film Festival.

Potrivit unui comunicat remis 9am, din programul Marele Picnic nu lipsesc nici filmele romanesti, iar unul dintre ele este 237 de ani (r. Ioana Mischie, Romania, 2016), difuzat in premiera la Palm Springs International Short Film Festival. Ancorat in realitatea noastra, filmul Ioanei Mischie este povestea unei comunitati rurale care traieste de pe urma ajutoarelor de stat, folosindu-si la maxim ingeniozitatea. O ciocnire cu autoritatile nu face altceva decat sa transforme totul intr-o poveste profund umana.

Citeste si:
Treizeci de scurtmetraje internationale si romanesti, in...
Treizeci de scurtmetraje...

Sambata, pe 29 iulie, atmosfera de la Marele Picnic ShortsUP va fi antrenata de concertul de jazz Ana Dubyk Cvartet, cu vocalista Ana Dubyk, Mihai Iordache la saxofon, Toma Dimitriu la clape si Razvan Cojan la bas. O ocazie buna sa dansezi descult in iarba sau sa te bucuri de farmecul jazz-ului sub cerul liber. Experienta ShortsUP aduce, la pachet, o sumedenie de activitati de picnic, de la tururi ghidate in Gradina, pana la ateliere de gatit si food court cu bucatarii urbane. Mai multe detalii despre extra-activitati pe www.shortsup.ro.

Biletele la Marele Picnic pot fi achizitionate din reteaua Eventbook si Eventim la pretul de 25 lei/ seara si 40 lei/ abonament sau la fata locului la pretul de 30 de lei/ seara sau 50 lei/abonament, in limita locurilor disponibile. Copiii sub 12 ani beneficiaza de intrare gratuita. Important: in cazul in care vremea nu permite buna desfasurare a evenimentului in aer liber, acesta va fi reprogramat pentru weekendul urmator, respectiv weekendul 5-6 august.

Citeste si:
Marele Picnic Cinematografic de la Domeniul Mogosoaia: Program,...
Marele Picnic Cinematografic...

Marele Picnic ShortsUP este un eveniment gazduit de Universitatea Bucuresti si Gradina Botanica ”Dimitrie Brandza”. Livrat de FAN Courier si prezentat de Kaufland Romania. Cu sprijinul: Silva si Groupama Asigurari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.