LifeStar 23 Mai 2017 16:39 de Clara Vacaru
Actorul Roger Moore, unul dintre interpretii personajului James Bond in franciza cinematografica omonima, a murit la varsta de 89 de ani, a anuntat, marti, familia artistului britanic.

Legenda filmului britanic care il interpretase pe James Bond, a murit la varsta de 89 de ani, a anuntat familia sa. Intr-o declaratie postata pe contul de social media al actorului se precizeaza ca acesta a murit in Elvetia dupa o scurta suferinta.

Roger Moore este un actor englez de film și TV, care a devenit celebru prin rolul principal jucat în serialul "Sfântul".

Este cunoscut publicului ca fiind al treilea actor care l-a interpretat pe celebrul agent secret James Bond, în șapte filme apărute între anii 1973 și 1985, inclusiv în două dintre cele mai apreciate lungmetraje din această serie cinematografică - ”Live and Let Die” şi ”Spy Who Loved Me”.

În 1999, Roger Moore a primit Ordinul Imperiului Britanic în grad de Cavaler şi a fost înnobilat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii în anul 2003 pentru acţiunile sale umanitare.

Decizia actorului britanic de a deveni ambasador al bunăvoinţei pentru UNICEF s-a bazat pe prietenia lui cu Audrey Hepburn, care a deţinut acelaşi titlu în cadrul UNICEF.

Roger Moore a scris două cărţi despre perioada petrecută în calitate de interpret al personajului James Bond, dar şi două autobiografii. Cea mai recentă dintre acestea, lansată în 2014, se intitulează ”Last Man Standing”.

A fost căsătorit de patru ori - cu Doorn van Steyn (1946-1953), Dorothy Squires (1953-1968), Luisa Mattioli (1969-1996) şi Kristina Tholstrup (2002-prezent) - şi a avut trei copii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.