Charlie Murphy, al carui frate mai tanar este Eddie Murphy, protagonistul unor comedii de mare succes precum ”Coming to America” si ”The Nutty Profesor”, a fost actor si scenarist al ”Chappelle's Show”, un spectacol de stand-up comedy, produs si difuzat de postul de televiziune Comedy Central.

”Iti multumim pentru povestile tale de neuitat, Charlie Murphy. Ne va fi dor de tine”, au transmis reprezentantii postului Comedy Central intr-un comunicat de presa publicat pe contul de Twitter al televiziunii.

Charlie Murphy, originar din Brooklyn, a fost coscenarist si a jucat in unele dintre filmele fratelui sau Eddie Murphy, inclusiv in comedia din 2007 ”Norbit”.

Mai multi actori de comedie celebri au transmis condoleante familiei indoliate si au laudat talentul actorului decedat.

Tocmai am pierdut pe unul dintre cei mai amuzanti si cei mai adevarati dintre fratii nostri din toate timpurile. Charlie Murphy, odihneste-te in pace!”, a scris pe Twitter actorul de comedie Chris Rock.

Primele publicatii care au anuntat decesul actorului Charlie Murphy au fost TMZ si The Hollywood Reporter.

Charlie Murphy a fost casatorit cu Tisha Taylor Murphy din 1997 si pana la moartea ei din cauza unui cancer cervical, in decembrie 2009. Cei doi au avut impreuna doi copii, iar Charlie Murphy mai are un copil dintr-o relatie anterioara.