Interpreta de muzica populara Ileana Ciuculete a murit marti seara, la varsta de 60 de ani.

Indragita cantareata ajunsese la spital din cauza unei raceli, iar sotul ei, Cornel Gales, sustine ca aceasta suferea de ciroza hepatica.

Jurnalista Mara Banica a postat pe Facebook, marti seara, un mesaj in care isi exprima regretul pentru pierderea cantaretei Ileana Ciuculete.

"Sunt in stare de soc. Am citit, scurt, in ziare. Apoi l-am sunat pe Cornel, in speranta unei glume proaste. Nu... Ileana s-a prapadit in spital, in bratele lui. Mi-a spus, printre lacrimile lui si ale mele, ca Ileana a facut o ciroza galopanta dintr-o hepatita C despre care nu stia. Doamne! Mie tot nu-mi vine sa cred! (...) Mi-e greu sa vorbesc de ea la trecut. Foarte greu. Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul!", a scris Mara Banica pe Facebook.

Ileana Ciuculete: o cariera remarcabila de aproape 50 de ani

Ileana Ciuculete s-a nascut in 20 septembrie 1957, in comuna doljeana Vela. Ea a absolvit Liceul de matematica-fizica “Traian” din Drobeta Turnu-Severin.

Pentru calitatile sale vocale, Ileana Ciuculete a fost angajata de la 14 ani, cu dispensa de varsta, la orchestra de muzica populara “Doina Olteniei” a Filarmonicii din Craiova.

De-a lungul timpului, a fost solista mai multor ansambluri folclorice, printre care Ansamblul "Nicolae Balcescu" din Craiova, Ansamblul folcloric "Calusul" din Scornicesti si Ansamblul "Danubius" din Drobeta Turnu-Severin.

Artista a inregistrat peste 400 melodii proprii, avand 30 de albume.

In cariera sa, Ileana Ciuculete a primit trei discuri de aur si un disc de platina in Romania, precum si un disc de aur in Serbia, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.