Actorul Teatrului National Bucuresti Bogdan Musatescu, fiul dramaturgului si umoristului Tudor Musatescu, a murit la varsta de 75 de ani.

"Anul incepe rau, cu moartea colegului meu de National, Bogdan Musatescu, un om de o rara frumusete sufleteasca, om care a indurat cu o extraordinara demnitate povara celebritatii numelui sau si care a castigat batalia pe care a dus-o permanent cu sine. Intr-o echipa de tineri cum eram noi la National, Bobi facea legatura dintre generatii si dintre noi insine. Sa-l aiba Dumnezeu in grija sa!", a anuntat actorul Mihai Malaimare, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Pe site-ul Teatrului National se precizeaza ca decesul a avut loc in penultima zi a anului trecut. Inmormantarea artistului va avea loc pe 5 ianuarie, la cimitirul Bellu din Capitala.

Sicriul cu trupul neinsufletit al actorului se afla depus la capela Cimitirului Bellu.

Conform biografiei prezentata pe site-ul Teatrului National, primul rol al lui Bogdan Musatescu a fost Pajul, din spectacolul "Maria Stuart" de Friedrich Schiller, in regia Miron Nicolescu, in anul 1964, urmat de roluri in spectacole semnate de Sica Alexandrescu, Moni Ghelerter, Horea Popescu, Radu Penciulescu, Ion Cojar, Grigore Gonta, Victor Ioan Frunza, Felix Alexa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.