Cantareata Shakira, o vedeta a muzicii internationale, a fost recompensata de Craciun, in Catalonia, cu o distinctie anuala mai putin obisnuita, ce consta intr-o figurina care o reprezinta pe artista columbiana in timpul actului de defecatie, informeaza contactmusic.com.

Vedeta sud-americana, care locuieste la Barcelona cu iubitul ei, fotbalistul Gerard Pique, si cei doi fii ai lor, a fost desemnata de autoritatile din Catalonia vedeta anului 2016 care merita sa fie reprezentata printr-un ”caganer”, o figurina traditionala locala ce reprezinta o celebritate, cu posteriorul dezvelit, deasupra unui excrement, imitand astfel actul defecatiei.

Aceste figurine bizare fac parte din traditia Cataloniei, iar ele au folosite initial in secolul al XVIII-lea in reprezentari ale Nasterii lui Iisus, pentru a simboliza fertilizarea pamantului si pentru a aduce noroc in anul urmator.

Figurinele au devenit de atunci parte integranta ale culturii populare locale, scrie News.ro.

Noi figurine, dedicate unor vedete, sunt realizate in fiecare an.

”Shakira este in continuare foarte sexy, chiar daca e surprinsa in acea pozitie deloc flatanta”, se afirma in textul ce descrie figurina din 2016, publicat pe site-ul caganer.com. ”Cu microfonul in mana, pare ca e pregatita sa se ridice si sa inceapa sa cante «Waka Waka»”.

Si alte vedete de prim rang au fost imortalizate de-a lungul anilor in astfel de figurine - Madonna, Bono, Elton John, Michael Jackson, Prince si chiar presedinte-ales al Statelor Unite, Donald Trump.

Shakira nu este insa singura persoana din familia ei care a avut parte de aceasta onoare - Gerard Piquet, fotbalist al echipei FC Barcelona, are la randul lui o statueta ”caganer” ce i-a fost dedicata in 2013.

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, nascuta pe 2 februarie 1977, este o cantareata, compozitoare si dansatoare columbiana cu origini libaneze. Dupa ce s-a lansat pe scena latino-americana in anii 1990, a devenit cunoscuta pe plan international in 2002 cu ajutorul single-ului ”Whenever, Wherever” si albumului ”Laundry Service”. Shakira este celebra nu doar pentru cantecele sale, care combina muzica pop cu ritmurile latino si alte influente muzicale, ci si pentru talentul ei de dansatoare.

Citeste si:
Madonna vrea să se întâlnească cu papa Francisc
Motivul pentru care Madonna...

Activitatile sale de caritate sunt de asemenea cunoscute, in special cele pe care le realizeaza in colaborare cu Pies Descalzos (”Picioare goale”), fundatia de caritate pe care a infiintat-o in 1997. Pies Descalzos sprijina copiii defavorizati si familiile care au fost victime ale gruparilor armate, oferindu-le acces la educatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.