Actrita americana Carrie Fisher, una dintre vedetele francizei ”Star Wars”, se afla in stare critica, dupa ce a suferit un infarct, vineri, in timp ce se afla la bordul unui avion, infomeaza BBC.

Celebra actrita, interpreta personajului Printesa Leia din franciza cinematografica ”Razboiul stelelor/ Star Wars”, a intrat in stop cardiac la bordul unui avion care efectua o cursa de la Londra la Los Angeles, precizeaza cotidianul american LA Times.

Cativa pasageri au incercat sa o salveze cu ajutorul unor tehnici de resuscitare. Carrie Fisher a fost transportata de urgenta la un spital din Los Angeles imediat dupa ce avionul a aterizat in metropola americana, vineri, in jurul pranzului (ora 20.00 GMT), relateaza TMZ.com.

Carrie Fisher, in varsta de 60 de ani, se afla in Marea Britanie pentru a-si promova cea mai recenta carte, ”The Princess Diarist”.

Un reprezentant al politiei americane a dezvaluit pentru postul de televiziune NBC ca starea de sanatate a actritei ”nu este buna”.

Unii dintre pasagerii aflati la bordul acelei aeronave au publicat deja pe Twitter cateva mesaje in care au descris incidentul.

”Nu stiu cum sa procedez in acest caz, dar Carrie Fisher a incetat sa mai respire in timp ce se afla la bordul avionului care o aducea acasa. Sper ca va fi OK”, a scris Anna Akana.

”Multumesc echipajului companiei United, care a intrat imediat in actiune, dar si acelui medic minunat si acelor infirmiere aflate la bord si care au dat o mana de ajutor”, a dezvaluit aceeasi utilizatoare a platformei Twitter.

”Sunt complet socat”, a scris un alt pasager, Brad Gage. ”Anna Akana si eu stateam chiar pe randul de scaune din fata celui in care se afla Carrie Fisher, in avionul care ne aducea de la Londra. Ea a fost luata din avion de echipajele de urgente medicale”, a adaugat el.

Citeste si:
Richard Browning, inventatorul costumului de zbor individual, vine...
Richard Browning,...

Infarctul actritei americane s-a produs cu aproximativ 15 minute inainte ca avionul sa aterizeze pe aeroportul din Los Angeles, afirma TMZ.com. Un medic care se afla bordul aeronavei i-a administrat artistei manevre de resuscitare (CPR).

Compania aeriana United Airlines a dat publicitatii un comunicat de presa in care a precizat ca avionul care efectua cursa 935 de la Londra la Los Angeles a fost intampinat pe pista de personal medical de specialitate, dupa ce echipajul aeronavei a raportat ca unul dintre pasageri se afla ”in stare de inconstienta si nu raspundea la stimulii externi”.

Potrivit agentiei de presa Reuters, compania aeriana nu a dezvaluit numele pasagerului care a suferit acel infarct, scrie News.ro.

Carrie Fisher, nascuta pe 21 octombrie 1956, este fiica actritei Debbie Reynolds si a cantaretului Eddie Fisher. A devenit celebra cu rolul Printesei Leia din trilogia initiala a francizei ”Star Wars” (1977-1983), pe care l-a reluat si in cel mai recent film din aceasta serie, ”Star Wars: Trezirea Fortei”. S-a remarcat si in alte filme, precum ”Sampon/ Shampoo” (1975), ”Fratii Blues/ The Blues Brothers” (1980), ”Hannah si surorile ei/ Hannah and Her Sisters” (1986), ”Vecinii/ The Burbs” (1989) si ”Cand Harry a cunoscut-o pe Sally/ When Harry Met Sally” (1989).

Citeste si:
Un actor din „Star Wars” a decedat din cauza COVID-19
Un actor din „Star Wars” a...

Actrita americana a scris patru romane si trei volume de memorii si a fost casatorita cu muzicianul Paul Simon in perioada 1983-1984.

Carrie Fisher a avut apoi o relatie cu impresarul Bryan Lourd in perioada 1991 - 1994). Cei doi au impreuna o fiica, Billie Catherine Lourd, nascuta pe 7 iulie 1992.

In cel mai recent volum de memorii, Carrie Fisher a dezvaluit ca ea si Harrison Ford, interpretul personajului Han Solo in franciza ”Star Wars”, au avut o aventura in timpul filmarilor de la primul lungmetraj din aceasta serie cinematografica. In acea periada, Carrie Fisher avea varsta de 19 ani, iar Harrison Ford avea 33 de ani, era casatorit si avea doi copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.